Το χοιρινό κότσι γίνεται λουκούμι, οι πατάτες απορροφούν τα υγρά και τα μυρωδικά δίνουν μια υπέροχη φρεσκάδα.
Χοιρινό κότσι με πορτοκάλι και πατάτες στο πήλινο
Υλικά
5 κ.σ μουστάρδα απαλή
1 κρασοπότηρο Λάδι
2 κ.σ. Μέλι
2 πορτοκάλια το χυμό
1 λεμόνι το χυμό του
1/2 κ.γ.Ρίγανη
1 κ.γ θυμάρι.
1κ.γ αλάτι
Μια πρέζα πιπέρι
2 φύλλα δάφνης στο μπολ της μαρινάδας.
Εκτέλεση
Ο Πέτρος Συρίγος φουρνίζει κουραμπιέδες και έχει την καλύτερη συνταγή για τα Χριστούγεννα
Φτιάχνουμε τι μαρινάδα και ρίχνουμε μέσα το κότσι και το ανακατεύουμε και το αφήνουμε όλο το βράδυ σκεπασμένο με μεμβράνη, βάζουμε και τα φύλλα δάφνης μέσα.
Τη επόμενη μέρα κάνουμε πατάτες κυδωνατες τις αλατιζουμε και βάζουμε το κότσι και όλοι τη μαρινάδα Συν 1 πορτοκάλι το χυμό και 1 ποτήρι νερό και ψήνουμε για 1 ώρα και μετά σκεπασμένο να είναι σε γάστρα αν έχουμε.
Το γυρίζουμε μια φορά μόνο και αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο νερό μην πλέει.
Ψήνουμε μέχρι να μαλακώσει και ξεσκεπάσουμε για να ρωδησει .
Ειδήσεις σήμερα
Κακά μαντάτα για αυτά τα 3 ζώδια – Δεν θα περάσουν καλά αυτή την βδομάδα
Συνταγή για μπουγάτσα διαίτης – Είναι πανεύκολη κι έχει ελάχιστες θερμίδες
Survivor: Χαλασμός με Ντάνιελ και Φάνη – «Πανηγύρισε τώρα ρε να σε δω»