Ακόμη είναι σημαντικό αφού ψηθούν να τις βγάλουμε από το ταψί και να τις αφήσουμε να κρυώσουν σε μια σχάρα
Στη γέμιση ταιριάζει πολύ ο άνηθος αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ο μαϊντανός όπως έκανα εδώ. Ακόμη ταιριάζει ο τριμμένος κόλιανδρος.
Πατατόπιτα με φύλλο κρούστας: Πως θα την φτιάξετε και τι θα πληρώσετε
Υλικά
8-10 φύλλα κρούστας (1,86ευρώ/συσκ)
Για τη γέμιση
10 πατάτες (0,90 ευρώ/κιλό)
3 κρεμμύδια (0,23ευρώ/κιλό)
2 καρότα (0,23ευρώ/κιλό)
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό (0,50ευρώ/ματσάκι)
1 κ.σ. αλάτι (1,48ευρώ/τεμάχιο)
1 κ.γ. κόλιανδρο (0,68 ευρώ/τεμάχιο)
2/3 κ.γ. κουρκουμάς (0,68 ευρώ/τεμάχιο)
2/3 κ.γ. πιπέρι (0,68 ευρώ/τεμάχιο)
Ελαιόλαδο ¼ της κούπας (11,60 ευρώ/λίτρο)
8 γρ. σουσάμι (0,50 ευρώ/τεμάχιο)
Το συνολικό κόστος παρασκευής του φαγητού ανέρχεται στα 19,31 ευρώ
Αυτή είναι η συνταγή για την καλύτερη σοκολατόπιτα που έχετε δοκιμάσει
Εκτέλεση
1. Πρώτα βγάζουμε τα φύλλα από την κατάψυξη αν είναι κατεψυγμένα και τα αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 2 ώρες.
2. Κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια για να βράσουν γρήγορα και τις ρίχνουμε σε μία μικρή προς μέτρια κατσαρόλα. Προσθέτουμε νερό τόσο ώστε να τις καλύψει σχεδόν όλες αφήνοντας τις πάνω να είναι λίγο εκτός νερού. Σκεπάζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας και ανάβουμε το μάτι στο δυνατό μέχρι να πάρει βράση το νερό, δηλαδή περίπου 10 λεπτά. Έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 8 λεπτά ακόμα.
3. Στο μεταξύ ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το μαγειρεύουμε μέσα σε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι μέχρι να μαλακώσει, δηλαδή για περίπου 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
4. Μόλις μαλακώσουν οι πατάτες αφαιρούμε το μισό νερό από την κατσαρόλα και αφήνουμε το υπόλοιπο μαζί με τις πατάτες μέσα.
5. Ρίχνουμε μέσα στις πατάτες το αλάτι, τον κόλιανδρο, το πιπέρι και τον κουρκουμά.
6. Λιώνουμε τις πατάτες με ένα πιρούνι ή με το εργαλείο του πουρέ, προσέχοντας να μην λιώσουν εντελώς αλλά να υπάρχουν μικρά κομματάκια πατάτες για ωραιότερη υφή.
7. Περνάμε το καρότο από τον τρίφτη και το ρίχνουμε μέσα στις λιωμένες πατάτες.
8. Προσθέτουμε το μαγειρεμένο κρεμμύδι
9. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον προσθέτουμε και αυτόν στο μείγμα πατάτας και ανακατατεύουμε καλά. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
10. Ανοίγουμε τα φύλλα κρούστας και λαδώνουμε με πινέλο το πρώτο.
11. Απλώνουμε μείγμα πατάτας κατά μήκος της μικρότερης πλευράς και τυλίγουμε σε ρολό.
12. Στρίβουμε το ρολό για να γίνει σαν σαλιγκάρι και στερεώνουμε την άκρη του στο κάτω μέρος της πίτας. Το βάζουμε σε ταψί στο οποίο έχουμε βάλει λαδόκολλα.
13. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα.
14. Αλείφουμε τις πίτες με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
15. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά.
Ειδήσεις σήμερα
Εμπόδια και οικονομικά αδιέξοδα για 4 ζώδια – Συνεχίζεται η επίδραση της Σελήνης στον Κριό