Υλικά
500 γραμμ. τορτελίνια με τυριά
1 λίτρο γάλα
50 γραμμ. βούτυρο
60 γραμμ. αλεύρι
160 γραμμ. γκοργκοντζόλα
160 γραμμ. πεκορίνο τριμμένο
150 γραμμ. γραβιέρα τριμμένο
150 γραμμ. τσένταρ τριμμένο
15 φέτες μπέικον
Αλάτι & πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας φρυγανιά τριμμένη
Διαδικασία
Βράζουμε τα τορτελίνια με τυριά 2 λεπτά λιγότερο απ’ ότι αναγράφει η συσκευασία. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα. Σοτάρουμε σε ένα τηγάνι το ψιλοκομμένο μπέικον και το αφήνουμε στην άκρη.
Φιλέτο Wellington: Το χριστουγεννιάτικο πιάτο που τρώνε σε όλο τον κόσμο
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο και, αν ζεσταθεί, προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά για ένα λεπτό περίπου. Προσθέτουμε σταδιακά το ζεστό γάλα σε δόσεις.
Αφαιρούμε από τη φωτιά όταν αρχίσει να δένει, προσθέτουμε όλα τα τυριά (κρατάμε 1 χούφτα παρμεζάνα) κι ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα τορτελίνια στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.Σε ένα ταψάκι ή πυρίμαχο σκεύος βάζουμε λίγο βούτυρο και πασπαλίζουμε με την φρυγανιά.
βάζουμε τα τορτελίνια στο ταψάκι μας, πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα που κρατήσαμε και λίγο φρυγανιά. Ψήνουμε για 25 λεπτά έως ότου πάρει χρώμα.
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
Ειδήσεις σήμερα
- Ο Ντέμης Νικολαΐδης σπάει πρώτη φορά την σιωπή του για την Κατερίνα Παναγοπούλου
- Σταματίνα Τσιμτσιλή: Γονατιστή στον Ταξιάρχη με τον Θέμη Σοφό – Η αλήθεια για το τέταρτο παιδί
- Survivor 5 spoiler 2/3: Αυτοί κερδίζουν απόψε το έπαθλο φαγητού
- «Η Γη της Ελιάς»: Στα γυρίσματα μιας τρυφερής σκηνής
- Τρώει τα πάντα, ακόμη και… – Η δίαιτα που έκανε ο Αντώνης Λουδάρος και εξαφάνισε 40 κιλά
- 1.000.000 προβολές – Το ιστορικό βίντεο της Ελένης Μενεγάκη χωρίς εσώρουχο
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr