Υλικά
2 μεγάλες τορτίγιες (30 εκατοστά)
1 στήθος κοτόπουλου(250 γραμμ.)
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι
3 μισές πολύχρωμες πιπεριές (κόκκινη, πράσινη και κίτρινη)
1 σκελίδα σκόρδο
Χυμό από 1 λάιμ
Μείγμα μπαχαρικών
(1 κ.τ.σ πάπρικα καπνιστή,1 κ.τ.γ αλάτι, 1/2 κ.τ.γ κύμινο, 1 κ.τ.γ ζάχαρη, 1/2 κ.τ.γ κόλιανδρο,1/2 κ.τ.γ πιπέρι,1 κ.τ.γ πάπρικα γλυκιά )
Για το γουακαμόλε
2 ώριμα αβοκάντο
1 κουταλιά της σούπας χυμό λάιμ ή λεμόνι
2-4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι ή φρέσκο κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
1/2 πιπεριά τσίλι
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
Αλάτι & μαύρο πιπέρι
1/2 ώριμη ντομάτα ψιλοκομμένη
Pico de gallo
2 μεγάλες ντομάτες
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας μαιντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας χυμό λάιμ
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
Κόβουμε το κοτόπουλο ζουλιέν. Κόβουμε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια σε λεπτές φετες ζουλιέν. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο. Όταν πάρει θερμοκρασία, βάζουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε για 5 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. Προσθέτουμε το σκορδο και σοτάρουμε για μισό λεπτό. Βάζουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το μείγμα μπαχαρικών που έχουμε φτιάξει. Τέλος σβήνουμε με το χυμό από το λάιμ.
Σε ένα άλλο τηγάνι και, όταν ανέβει η θερμοκρασία του, ψήνουμε τις λαδωμένες τορτίγιες και από τις δυο πλευρές, περίπου μισό λεπτό από την κάθε πλευρά.
Βάζουμε στον πάγκο εργασίας μας την τορτίγια και την γεμίζουμε με την μισή γέμιση από το μείγμα του κοτόπουλου με τις πιπεριές. Στην συνεχεία βάζουμε το γουακαμόλε και τη σαλάτα με την ντομάτα. Στο τέλος προσθέτουμε τη sour cream (γιαούρτι με λίγο χυμό λεμόνι,αν δεν έχουμε sour cream). Το ρολάρουμε κλείνοντας την μια άκρη του και είναι έτοιμο. Το τυλίγουμε σφιχτά σε μια λαδόκολλα.
Το κόβουμε στη μέση και έτσι έχουμε μια καλύτερη παρουσίαση.
Για το γουακαμόλε: Κόβουμε το αβοκάντο, αφαιρούμε το κουκούτσι. Κόβουμε το εσωτερικό του αβοκάντο με ένα ευλύγιστο μαχαίρι και αφαιρούμε τη σάρκα με ένα κουτάλι. Πολτοποιούμε τη σάρκα του αβοκάντο χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι. Προσθέστουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Για τη μεξικάνικη ντοματοσαλάτα: Ξεκινάμε με τις τομάτες. Βγάζουμε τα σπόρια με ένα κουτάλι και τις ψιλοκόβουμε σε κυβάκια μικρά στο μέγεθος του ζαριού. Τα βάζουμε όλα σε ένα μπολ και ανακατεύουμε.
Μη βάλετε καθόλου ελαιόλαδο.
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
Ειδήσεις σήμερα
- Χώρισαν Ιωάννα Τούνη και Δημήτρης Αλεξάνδρου μετά από 9 μήνες;
- Έκτακτη εξέλιξη για την εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη στο Mega
- Με λεοπάρ κολάν στο γυμναστήριο η Ιωάννα Παλιοσπύρου – Η πρώτη εμφάνιση χωρίς μάσκα
- Δύσκολες ώρες για τον Ρόμπερτ Ουίλιαμς – Το πρόβλημα υγείας και ο αγώνας
- Σοκαρίστηκαν στο Πρωινό με κάτοικο της Μαριούπολης: «Κρύβομαι στο μπάνιο, πέφτουν βόμβες στην αυλή μου»
- Ο Ντέμης Νικολαΐδης σπάει πρώτη φορά την σιωπή του για την Κατερίνα Παναγοπούλου
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr