Υλικά
400 γραμμ.. ζάχαρη
250 γραμμ. βούτυρο αγελάδος
200 ml νερό
50 ml κονιάκ (προαιρετικά)
5 μεσαία αυγά
80 γραμμ. κακάο
40 γραμμ. μπέικιν πάουντερ
250 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για το σιρόπι
500 γραμμ. ζάχαρη
1 λίτρο νερό
125 γραμμ. κακάο
Διαδικασία
Φιλέτο Wellington: Το χριστουγεννιάτικο πιάτο που τρώνε σε όλο τον κόσμο
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, το νερό, το κονιάκ και την ζάχαρη και ανακατεύουμε
σε χαμηλή φωτιά με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη (προσοχή, δε θέλουμε να
ζεσταθεί πολύ το μείγμα).
Έπειτα, προσθέτουμε το κακάο, συνεχίζοντας το ανακάτεμα και σβήνουμε τη φωτιά. Αμέσως μετά και αφού έχουμε την κατσαρόλα μας ακόμα στο μάτι, προσθέτουμε τα αυγά και τέλος το αλεύρι και το μπέικιν παόυντερ, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Παίρνουμε ένα ταψί περίπου 35 επί 35 εκατοστά, το βουτυρώνουμε καλά και αντί για αλεύρι το περνάμε με κακάο. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στην μεσαία σχάρα στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 40 λεπτά.
Για το σιρόπι: Σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνουμε όλα μας τα υλικά και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά,
ανακατεύοντας με ένα σύρμα. Με το που πάρει μια βράση κατεβάζουμε το σιρόπι μας από την φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη να πέσει λίγο η θερμοκρασία. Μόλις βγάλουμε την σοκολατόπιτα από τον φούρνο, την κόβουμε αμέσως σε όσα κομμάτια θέλουμε και σιροπιάζουμε με το χλιαρό σιρόπι.
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
Ειδήσεις σήμερα
- Γρηγόρης Αρναούτογλου: Η σπαρακτική ανάρτηση για τον θάνατο που τον συγκλόνισε
- Η υπόσχεση που έδωσαν μεταξύ τους Βασιλης Μπισμπίκης και Δέσποινα Βανδή
- Survivor 5 spoiler 26/1: Τέλος τα ψέματα – Αυτός ο παίκτης αποχωρεί απόψε
- Ελένη Μενεγάκη: Το σπίτι που όλοι νόμιζαν πως της ανήκει – Τι ισχύει πραγματικά
- Σία Κοσιώνη & Κώστας Μπακογιάννης: Δεν αλλάζουν τις συνήθειές τους
- Δύσκολες ώρες για δύο ζώδια – Πρόβλεψη «σεισμός» από τον Κώστα Λεφάκη
- Δυστυχώς προειδοποίησε η Άση Μπήλιου – Εντάσεις και χωρισμός για δύο ζώδια
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr