Υλικά
1600 γραμμ. μοσχάρι νουά
4 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο κλαριφιε
1,5 ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί ξηρό
10 φέτες τυρί γραβιέρα
10 καπνιστό χοιρομέρι
2 κουταλιές σούπας αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
700 ml γάλα
180 γραμμ. παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
Φιλέτο Wellington: Το χριστουγεννιάτικο πιάτο που τρώνε σε όλο τον κόσμο
Αλατοπιπερώνουμε το κρέας. Σοτάρουμε σε μια ρηχή κατσαρόλα με το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Σβήνουμε με το κρασί. Στη συνέχεια προσθέτουμε 400 ml νερό και, αφού πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε 3 ώρες ή 1,5 στη χύτρα ταχύτητας.
Αποσύρουμε το κρέας από το ζωμό και, αφού παγώσει, το κόβουμε σε κάθετες φέτες χωρίς να φτάνουμε μέχρι το τέλος με ένα κοφτερό μαχαίρι. Τοποθετούμε το νουά σε ένα ταψί και -ανοίγοντας τις φέτες μία μία- βάζουμε ενδιάμεσα μία φέτα τυρί γραβιέρα και μία φέτα καπνιστό χοιρομέρι. Φτιάχνουμε και μια ελαφριά μπεσαμέλ με τυρί παρμεζάνα. Περιχύνουμε με τη μπεσαμέλ το κρέας, πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα και ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 20 περίπου λεπτά.
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
- Εκτός αέρα σήμερα (7/1) το DWTS – Η ανακοίνωση της Βίκυς Καγιά
- Μαρία Σολωμού: Μικρότερος κατά 13 χρόνια ο σύντροφός της Mente Fuerte
- Σούπερ Μάρκετ Σκλαβενίτης: Ένα παιδί είναι η αιτία του «ποτέ την Κυριακή»
- Ζώδια: Πρόβλεψη εφιάλτης από την Άση Μπήλιου για Δίδυμους, Παρθένους και άλλους…
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr