Υλικά
1 κιλό κιμά μόσχου
200 γραμμ. ενδομυϊκό λίπος
1 μικρό λευκό κρεμμύδι
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 κουταλιές της σούπας φρυγανιά από αποξηραμένο ψωμί του τοστ στον τρίφτη
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Ασπράδι από ένα αυγό
Αλάτι & πιπέρι
360 γραμμ. κασέρι για την γέμιση
Διαδικασία
Φιλέτο Wellington: Το χριστουγεννιάτικο πιάτο που τρώνε σε όλο τον κόσμο
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι πολύ καλά. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε ελαφρά για να βγει το μπιφτέκι μας αφράτο. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για μια ώρα. Πλάθουμε μπιφτέκια των 200 γρ. Τα ξαναβάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
Κόβουμε το κασέρι σε 3 κομμάτια (130 γρ το καθένα). Ενώνουμε δυο μαζί και βάζουμε στο κέντρο τους το κασέρι. Στο μείγμα δεν βάζουμε καθόλου αλάτι. Θα αλατίσουμε και από τις δυο μεριές πριν το βάλουμε στη σχάρα. Καλά θα είναι να τα ψήσουμε από την κάθε πλευρά για 3 λεπτά και μετά να τα γυρίσουμε σταυρώνοντας τις γραμμές της σχάρας. Όπως είναι ζεστά, τα πασαλείβουμε με φρέσκο βούτυρο και τα ραντίζουμε με λίγο χυμό λεμονιού και φυσικά τα πασπαλίζουμε με ρίγανη.
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
Ειδήσεις σήμερα
- Survivor – Spoiler: Πρώην της Δούκισσας Νομικού μπαίνει στο ριάλιτι επιβίωσης
- The Voice: Μάγεψαν στη σκηνή Ζουγανέλη και Αργυρός – Το ζεϊμπέκικο της Ελεονώρας [βίντεο]
- Δέσποινα Βανδή & Βασίλης Μπισμπίκης: To… κρυφτό με τους παπαράτσι και η πρόταση γάμου
- Κατερίνα Καινούργιου: Οι μοναχικές εμφανίσεις & τα σύννεφα στη σχέση της [εικόνες]
- Ζοζεφίν: Συγκίνησε με την αφιέρωσή της στον Mad Clip
- The Bachelor: Γυρίστηκε ο τελικός του – Τι συμβαίνει με τη νικήτρια
- Αρκάς: Το ζευγάρι των ηλικιωμένων ξαναχτυπά και μας χαρίζει την… αγάπη του!
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr