Σκεπαστή με κοτόπουλο για την Eurovision
Υλικά
- 4-6 τορτίγιες
- 300 γρ. φιλέτο κοτόπουλου ψητό
- 2 κόκκινες πιπεριές
- 1 λευκό κρεμμύδι
- 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
- 6 αυγά scramble
- 3 κ.τ.σ βούτυρο
- 4 κ.τ.σ ελαιόλαδο
- 1 κ.τ.σ σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- 8 φέτες μπέικον κομμένες στα 3
- 400 γρ. τυρί γκούντα, τριμμένο
- 8 φέτες τυρί τσένταρ
- 2 μέτριες ντομάτες
Διαδικασία
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά να λιώσει. Προσθέτουμε τα αυγά και το σχοινόπρασο και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξουν. Απλώνουμε τα scramble αυγά σε ένα πιάτο να κρυώσουν. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το μπέικον με νερό και, όταν εξατμιστεί το νερό, τοαφήνουμε να ροδίσει, το βάζουμε και αυτό στην άκρη να περιμένει.
Κόβουμε τις πιπεριές σε λωρίδες και τις σοτάρουμε μαζί με το κρεμμύδι σε μια κουταλιά ελαιόλαδο, για 2 λεπτά. Ξεψαχνίζουμε το κοτόπουλο. Αλείφουμε τις τορτίγιες με ελαιόλαδο.
Σε ένα τηγάνι 30 πόντων βάζουμε μια από τις τορτίγιες κάτω. Πασπαλίζουμε από πάνω 100 γρ. γκούντα. Αραδιάζουμε 150 γρ. κοτόπουλο μαδημένο να καλύψει όλη την τορτίγια. Βάζουμε το μπέικον και τα αυγά.
Απλώνουμε τις φέτες τσένταρ. Προσθέτουμε την ντομάτα και τις πιπεριές με το κρεμμύδι. Πασπαλίζουμε από πάνω 100 γρ. γκούντα. Σκεπάζουμε με άλλη μια τορτίγια από πάνω και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δυο πλευρές. Την κόβουμε στα 4 και την σερβίρουμε κατά μήκος την μια πάνω στην άλλη.
Πέννες αλα κρεμ για βραδιά Eurovision
Υλικά
- 250 γρ. πέννες
- 2 φιλέτα κοτόπουλο σε κύβους
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 3κ.τ.σ ελαιόλαδο
- 100 ml λευκό κρασί
- 150 γρ. σπανάκι baby
- 300 ml κρέμα γάλακτος
300 γρ. κρέμα τυρί - 2σκ. σκόρδο
- 15 τμχ λιαστή ντομάτα
- 100γρ. κουκουνάρι
- 150 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
Διαδικασία
Σε ενα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε καλά το κοτόπουλο σε δυνατή φωτιά, αν θέλετε προσθέστε και λίγο βούτυρο για να πάρει ωραίο χρώμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς και σοτάρουμε για αλλά 2 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και σβήνουμε με κρασί.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το τυρί κρέμα. Ανακατεύουμε καλά προσθέτουμε το σπανάκι, την λιαστή τομάτα που έχουμε κόψει σε μικρές λωρίδες και ανακατεύουμε. Τέλος, προσθέτουμε τις πέννες που τις έχουμε βράσει, αλατοπιπερώνουμε και κάνουμε ένα καλό ανακάτεμα. Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα, πασπαλίζουμε με λίγη λιαστή ντομάτα από πάνω τις πέννες μας, σχινόπρασο ψιλοκομμένο και καβουρδισμένο κουκουνάρι.
Πίτσα για βραδιά Eurovision
Υλικά
- 750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 375 ml νερό χλιαρό
- 1 φακελάκι μαγιά ξερή
- 35 γρ. ηλιέλαιο
- 35 γρ. γάλα εβαπορέ
- 15 γρ. ζάχαρη
- 8 γρ. αλάτι
Για τη σάλτσα πίτσας
- 1 1/2 κ.τ.σ ελαιόλαδο
- 1 κ.τ.γ σκόρδο σε σκόνη
- 1 κ.τ.σ πελτέ ντομάτας
- 400 γρ. κονσέρβα με αποφλοιωμένο ντοματάκι
- 2 κ.τ.σ ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
- 1 κ.τ.γ φρέσκια ρίγανη
- 1 κ.τ.γ ζάχαρη
- 1 ½ κ.τ.γ αλάτι
- 1 ½ κ.τ.γ φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το ψήσιμο
- 8 φέτες μπέικον
- 10 τμχ μανιτάρια
- 300 γρ. γκούντα τριμμένο
- 300 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
- 200 γρ. τσενταρ τριμμένο
- Φρέσκιες ντομάτες
- 15 φέτες ζαμπόν
Διαδικασία
Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη, τη μαγιά και 2 κουταλιές της σούπας από το συνολικό αλεύρι σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε με σύρμα χειρός.
Αφήνουμε για 10΄ περίπου να δουλέψει η μαγιά, σκεπασμένο με πετσέτα, όταν αφρίσει λίγο τότε θα είναι έτοιμο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι με το ηλιέλαιο, το εβαπορέ και τέλος το αλάτι.
Ανακατεύουμε με τον γάντζο στο μίξερ ή αλλιώς στο χέρι για να ενσωματωθούν τα υλικά και να γίνει μια λεία και εύπλαστη μπάλα. Λαδώνουμε καλά το μπολ και βάζουμε από πάνω το ζυμάρι. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και πετσέτα και αφήνουμε για 1 ώρα να φουσκώσει σε ζεστό μέρος. Αν δεν έχετε ζεστό μέρος, βάλτε τον φούρνο στους 50 βαθμούς.
Σβήστε τον φούρνο, βάλτε μέσα το μπολ και αφήστε για 1 ώρα (με κλειστό φούρνο). Χωρίζουμε το ζυμάρι στα δυο. Αλείφουμε με ελαιόλαδο τα δύο ταψιά και απλώνουμε τις ζύμες.
Σάλτσα: Βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, σκόρδο, ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και τον πελτέ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Θέλουμε να έχουμε και κάποια κομμάτια ντομάτας στην σάλτσα. Η σάλτσα πρέπει να μείνει στο ψυγείο, όλο το βράδυ η για 3 ώρες το λιγότερo.
Την σάλτσα της πίτσας δεν την βράζουμε, την κρατάμε ωμή.
Για το στήσιμο τις πίτσας: Έχουμε απλώσει τα ζυμάρια στα ταψιά, προσθέτουμε την σάλτσα, τις φέτες ζαμπόν, τα τυριά που έχουμε ανακατέψει και τέλος το μπέικον, τις φέτες ντομάτας και τα μανιτάρια. Ψήνουμε στους 180 για 40 λεπτά στον αέρα….
Ειδήσεις Σήμερα
Big Brother: Επιστροφή-βόμβα στο σπίτι