Υλικά
750 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
375 ml νερό χλιαρό
1 φακελάκι μαγιά ξερή
35 γραμμ. ηλιέλαιο
35 γραμμ. γάλα εβαπορέ
15 γραμμ. ζάχαρη
8 γραμμ. αλάτι
Για τη σάλτσα πίτσας
1 1/2 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
1 κουταλιά της σούπας πελτέ τομάτας
400 γραμμ. κονσέρβα με αποφλοιωμένο ντοματάκι
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκια ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 ½ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το ψήσιμο
8 φέτες μπέικον
10 τμχ μανιτάρια
300 γραμμ. γκούντα τριμμένο
300 γραμμ. μοτσαρέλα τριμμένη
200 γραμμ. τσενταρ τριμμένο
Φρέσκιες τομάτες
15 φέτες ζαμπόν
Διαδικασία
Για το ζυμάρι: Βάζουμε το νερό, με τη ζάχαρη, τη μαγιά και 2 κουταλιές της σούπας από το συνολικό αλεύρι σε ένα μπολ ανακατεύουμε με σύρμα χειρός. Αφήνουμε για 10΄ περίπου να δουλέψει η μαγιά, σκεπασμένο με πετσέτα, όταν αφρίσει λίγο τότε θα είναι έτοιμο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι με το ηλιέλαιο, το εβαπορέ και τέλος το αλάτι.
Φιλέτο Wellington: Το χριστουγεννιάτικο πιάτο που τρώνε σε όλο τον κόσμο
Ανακατεύουμε με τον γάντζο στο μίξερ, ή αλλιώς στο χέρι, για να ενσωματωθούν τα υλικά και να γίνει μια λεία και εύπλαστη μπάλα. Λαδώνουμε καλά το μπολ και βάζουμε από πάνω το ζυμάρι. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και πετσέτα και αφήνουμε για 1 ώρα να φουσκώσει σε ζεστό μέρος. Αν δεν έχετε ζεστό μέρος, βάλτε τον φούρνο στους 50 βαθμούς. Σβήστε τον φούρνο, βάλτε μέσα το μπολ και αφήστε για 1 ώρα (με κλειστό φούρνο). Χωρίζουμε το ζυμάρι στα δυο. Αλείφουμε με ελαιόλαδο τα δύο ταψιά και απλώνουμε τις ζύμες.
Για την σάλτσα πίτσας: Βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, σκόρδο, ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και τον πελτέ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Θέλουμε να έχουμε και κάποια κομμάτια ντομάτας στην σάλτσα. Η σάλτσα πρέπει να μείνει στο ψυγείο, όλο το βράδυ η για 3 ώρες το λιγότερo. Την σάλτσα της πίτσας δεν την βράζουμε, την κρατάμε ωμή.
Για το στήσιμο τις πίτσας: Έχουμε απλώσει τα ζυμάρια στα ταψιά, προσθέτουμε την σάλτσα, τις φέτες ζαμπόν, τα τυριά που έχουμε ανακατέψει και τέλος το μπέικον, τις φέτες τομάτας και τα μανιτάρια. Ψήνουμε στους 180 για 40 λεπτά στον αέρα.
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
Ειδήσεις σήμερα
- Χάρι Πότερ-Η Επιστροφή : Το καστ επανενώνεται για την 20στή επέτειο της πρώτης ταινίας σε ένα «σπέσιαλ» επεισόδιο
- Ελένη Μενεγάκη: Χριστούγεννα στις Μαλδίβες σε 5στερο ξενοδοχείο με 1.840 ευρώ την βραδιά
- Γιατί μετακόμισαν εσπευσμένα Τανιμανίδης – Μπόμπα – Δεν ήταν καθαρά επιλογή τους
- Survivor – Spoiler: Πρώην της Δούκισσας Νομικού μπαίνει στο ριάλιτι επιβίωσης
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr