Υλικά
- 3 παντζάρια, πλυμένα και ξεφλουδισμένα
- 3 καρότα, πλυμένα και ξεφλουδισμένα
- 3 γλυκοπατάτες, πλυμένες και ξεφλουδισμένες
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι χοντρό, κατά βούληση
- Πιπέρι, κατά βούληση
Διαδικασία
Φιλέτο Wellington: Το χριστουγεννιάτικο πιάτο που τρώνε σε όλο τον κόσμο
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Με το ειδικό εργαλείο- μαντολίνο- ή στον πιο χοντρό κόφτη του τρίφτη κόβουμε τα παντζάρια, τα καρότα και τις γλυκοπατάτες σε πολύ λεπτές φέτες. Βάζουμε τις φέτες των λαχανικών σε ένα μπολ και τις ραντίζουμε με το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια.
Στρώνουμε 3 λαμαρίνες με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Απλώνουμε στην πρώτη λαμαρίνα ομοιόμορφα τις φέτες παντζαριού, χωρίς να ακουμπούν οι φέτες μεταξύ τους. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα λαχανικά. Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν. Πασπαλίζουμε με χοντρό θαλασσινό αλάτι και σερβίρουμε τα τσιπς λαχανικών συνοδεία γουακαμόλε.
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
Ειδήσεις σήμερα
- Τάσος Ξιαρχό: Τσακίζει… κόκκαλα με τα λόγια της η κοπέλα που στοχοποιήθηκε – «Νοιώθω τρομερές τύψεις, να ζητήσει βοήθεια αυτός ο άνθρωπος» [βίντεο]
- H Lady Gaga φωτογραφίζεται ολόγυμνη για τη Vogue [εικόνες]
- Τζένιφερ Λόπεζ: Αυτή είναι η πιο σέξι 52χρονη γυναίκα στον πλανήτη – Εμφανίστηκε με μπικίνι στη σκηνή [βίντεο]
- Τάσος Ξιαρχό: Αυτά είναι τα μηνύματα που αντάλλαξε η Μελέτη με τον χορογράφο όσο ήταν εξαφανισμένος [βίντεο]
- Bachelor 2: Αυτή είναι η τελική τριάδα – Bίντεο ντοκουμέντο
- Ελπίδα Νίνου: Η σύζυγος του Πέτρου Φιλιππίδη σπάει την σιωπή της για το διαζύγιο
- Ευχάριστα νέα για το ζευγάρι: Παντρεύονται Κίτσου – Γκοτσόπουλος! Έγκυος η Μαρία;
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr