Υλικά
3-4 μεγάλες γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια 3 εκατοστών το κάθε ένα
50 ml γάλα
50 ml χυμό πορτοκαλί
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας τζίντζερ (χυμό)
Διαδικασία
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σκεπάζουμε τις πατάτες με αλατισμένο νερό, όταν πάρει βράση, μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να τρυπιούνται με ένα μαχαίρι, για περίπου 20 λεπτά.
Σουρώνουμε τις γλυκοπατάτες. Τις βάζουμε έτσι όπως είναι ζεστές σε επεξεργαστή τροφίμων και πολτοποιούμε. Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε.
Διαφορετικοί τρόποι μαγειρέματος γλυκοπατάτας
- Ψήσιμο στον φούρνο
- Το ψήσιμο της γλυκοπατάτας στον φούρνο παράγει μια υπέροχη καραμελωμένη γεύση, κάνοντας τον πουρέ εξαιρετικά νόστιμο.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200C.
- Τρυπάμε τις γλυκοπατάτες με ένα πιρούνι και τις βάζουμε σε ταψί.
- Ψήνουμε για 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει και η πέτσα να ζαρώσει. Αφήνουμε να κρυώσει πριν ξεφλουδίσουμε.
2. Βραστές
Ξεφλουδίζουμε τη γλυκοπατάτα και κόψτε σε κύβους 2 εκ.
Σε ένα τηγάνι, βάζουμε το νερό να βράσει και προσθέστε τα κομμάτια της γλυκοπατάτας.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 20 λεπτά.
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
- Μαρίνα Πατούλη: Εμβολιάστηκε – Άφωνοι έμειναν στο κέντρο με αυτό που φορούσε
- Βανδή-Μπισμπίκης: Επιστρέφουν αναγκαστικά από Ρώμη! Τι συνέβη
- Δεν φαντάζεστε πόσο κοστίζει μια βραδιά στην πιο φθηνή βίλα του ξενοδοχείου Παντζόπουλου – Μενεγάκη
- Ζώδια: Τι αλλάζει αλλάζει σήμερα σε λεφτά και έρωτα – Οι αστρολογικές προβλέψεις από τη Μάρι Γιόβα
- Φαίη Σκορδά: Τι δουλειά κάνει η μαμά της στο Κιλκίς
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr