Υλικά
- 1 κιλό χοιρινό φιλέτο
- 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο συν 2 κ.σ.
- 8 μεγάλες σκελίδες σκόρδο κομμένες
- 1 ματσάκι δεντρολίβανο (μόνο τα φύλλα) χοντροκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας χοντρό αλάτι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το 1/4 φλ. ελαιόλαδο με το σκόρδο, το δεντρολίβανο, το αλάτι και το πιπέρι. Τρίβουμε το μείγμα πάνω στο κρέας.
Μεταφέρουμε το κρέας μαζί με τη μαρινάδα του σε μια σφραγιζόμενη πλαστική σακούλα και το βάζουμε στο ψυγείο για όλη τη νύχτα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Αφήνουμε το κρέας για 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Αφαιρούμε όση μαρινάδα υπάρχει.
Σε ένα σκεύος που μπαίνει στο φούρνο, ζεσταίνουμε τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο, προσθέτουμε το χοιρινό και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές, για 5 λεπτά. Το μεταφέρουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.Το βάζουμε σε μια επιφάνεια κοπής και το αφήνουμε για 15 λεπτά, πριν το κόψουμε σε λεπτές φέτες και το σερβίρουμε.
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
Ειδήσεις σήμερα
- Δήμητρα Αλεξανδράκη: Στο νοσοκομείο εδώ και 5 ημέρες – Αυτός είναι ο λόγος
- Τάσος Ξιαρχό: «Έπεσε» το twitter με τα καυστικά σχόλια – Χλευάζει κορίτσι με παραπάνω κιλά για το ρούχο του [βίντεο]
- Survivor: Θυμάστε τον Μάριο Πρίαμο; – Μας συστήνει για πρώτη φορά τη μητέρα του
- Τάμτα: «Μπούκαρε» στο πλατό του «The Voice» με παπούτσια του… ΠΑΣΟΚ – Πανικός στο twitter [βίντεο]