Υλικά
30 τμχ μπισκότα σαβαγιάρ
Για την κρέμα
600 γραμμ. τυρί μασκαρπόνε
200 γραμμ. ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 σφηνάκι ποτό της αρεσκείας σας
250 γραμμ. κρέμα γάλακτος 35%(για σαντιγί)
Για την σαντιγί
250 γραμμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
Φρούτα της αρεσκείας σας
Διαδικασία
Taste Atlas: Κορυφαίο χριστουγεννιάτικο έδεσμα στην Ευρώπη τα μελομακάρονα
Ξεκινάμε χτυπώντας στον κάδο του μίξερ με το σύρμα το μασκαρπόνε με την ζάχαρη άχνη, μέχρι να αφρατέψουν καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη βανίλια και το ποτό. Xτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί και ενσωματώνουνε τα 2 μείγματα στον ένα κάδο και ανακατεύουμε με ελαφριές κινήσεις με μια μαρίζ.
Σε ένα αποσπώμενο τσέρκι 20εκ. τοποθετούμε όρθια γύρω γύρω τα σαβαγιάρ, επίσης τοποθετούμε και στη βάση σαβαγιάρ ώστε όταν βάλουμε την κρέμα να κάτσει πάνω. Βάζουμε τη μισή ποσότητα κρέμας μασκαρπόνε στο τσέρκι, στη συνέχεια βάζουμε χοντρό σπασμένα μπισκότα, έπειτα καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα μασκαρπόνε.
Τέλος, στον κάδο του μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη με το σύρμα και κάνουμε με κορνε ζαχαροπλαστικής σχέδια πάνω στην τελευταία στρώση κρέμας. Τοποθετούμε φρούτα της αρεσκείας μας και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr