Υλικά
1 πακέτο φύλλο χωριάτικο ή κρούστας (αν τα τηγανίσουμε)
150 ml ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι
1 κρόκο αυγού
Για την γέμιση
300 γραμμ. φέτα τριμμένη
300 γραμμ. ανθότυρο
150 γραμμ. γαλοτύρι
2 αυγά χτυπημένα
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένo
Πιπέρι
Διαδικασία
Φιλέτο Wellington: Το χριστουγεννιάτικο πιάτο που τρώνε σε όλο τον κόσμο
Προθερμαίνετε τον φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπολ βάζετε τα υλικά της γέμισης εκτός από τον δυόσμο και ανακατεύετε. Προσθέτετε τον δυόσμο και το πιπέρι. Κόβετε το φύλλο λωρίδες, 12 εκατοστά περίπου στα 3. Λαδώνετε τις λωρίδες από το φύλλο με ένα πινέλο και βάζετε δυο μαζί, η μία πάνω στην άλλη.
Αν θέλετε μπορείτε να το κάνετε και με ένα φύλλο. Τοποθετείτε από 2 κουταλιές γέμιση, γυρίζετε τις άκρες προς τα μέσα και μετά ρολάρετε το φύλλο και σχηματίζετε ένα μπουρέκι. Τα αραδιάζετε σε ένα ταψί πάνω σε λαδόκολλα και τα αλείφετε με το μείγμα του αυγού με το γιαούρτι.
Τα πασπαλίζετε με το μαυροκούκι και τα ψήνετε στον φούρνο μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
Σερβίρετε τα μπουρέκια είτε σε μια πιατέλα κάνοντας μια πυραμίδα η σε ένα ποτήρι όρθια.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr