Υλικά
1 κιλό φρέσκες φράουλες
1 φλιτζ. γλυκόζη
1½ φλιτζ. ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
Διαδικασία
Καταψύχετε τα ¾ της ποσότητας από τις φράουλες για 12 ώρες. Βάζετε τις υπόλοιπες φράουλες στο μπλέντερ και τις πολτοποιείτε. Μεταφέρετε τον πολτό σε μία μεσαία κατσαρόλα και την τοποθετείτε σε μέτρια φωτιά, προσθέτετε τη ζάχαρη και τη γλυκόζη και αφήνετε το μίγμα να πάρει μία βράση. Αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει.
Φιλέτο Wellington: Το χριστουγεννιάτικο πιάτο που τρώνε σε όλο τον κόσμο
Βγάζετε τις φράουλες από την κατάψυξη και τις ρίχνετε στον κάδο του μπλέντερ μαζί με το μίγμα με τις φράουλες και τον χυμό λεμονιού. Χτυπάτε για λίγα λεπτά σε δυνατή ταχύτητα. Μεταφέρετε το μίγμα σε ένα μεταλλικό μπολ, το σκεπάζετε με μεμβράνη και το τοποθετείτε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες. Βγάζετε τη γρανίτα από το ψυγείο, τη χτυπάτε γρήγορα στο μπλέντερ να «σπάσει» και σερβίρετε αμέσως.
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
Ειδήσεις σήμερα
- Σάλος για τη δημοσιογράφο που έκανε σεξ για τις ανάγκες του ρεπορτάζ και δημοσίευσε το ηχητικό [βίντεο]
- Survivor: Φωτογραφίες που αποδεικνύουν πως το παιχνίδι είναι στημένο
- Ο Ατζούν «κλέβει» τους κριτές του Masterchef – Θα γίνει η κίνηση ματ;
- Γιώργος Καραμίχος στο ΤΥΠΟΣ TV: Τα νούμερα ευτυχώς κλείνουν τα γκρινιάρικα στόματα
- Ελένη Μενεγάκη & Μάκης Παντζόπουλος: Incognito αναχώρηση για τον παράδεισό τους [εικόνες]
- Survivor 4: Τσακώθηκαν άσχημα πίσω από τις κάμερες Καρολίνα – Τριαντάφυλλος
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr σε Instagram, Facebook και Twitter