Υλικά
4 στήθη φιλέτο κοτόπουλο
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
6 κουταλιές της σούπας σόγια
6 κουταλιές της σούπας μέλι
Χυμός από ένα λεμόνι
Για τα λαχανικά
2 καρότα κομμένα ζουλιέν
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη ζουλιέν
1 πιπεριά πράσινη κομμένη ζουλιέν
1/4 λάχανο Ζουλιέν
1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπαςκρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας σόγια σως
120 ml ζωμό λαχανικών
2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο
Διαδικασία
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το τζίντζερ, το σκόρδο, τη σόγια, το μέλι και το χυμό λεμονιού. Βάζουμε τα στήθη κοτόπουλο στο μπολ. Καλό είναι να μείνουν όλο το βράδυ στην μαρινάδα στο ψυγείο. Τα περνάμε από ένα σχαροτηγανο ή τηγάνι να πάρουν χρώμα και στη συνέχεια ψήνουμε στους 200 βαθμούς, στον αέρα στον φούρνο για 15-20.
Στα 10 λεπτά ανοίγουμε τον φούρνο και αλείφουμε πάλι με την μαρινάδα. Πασπαλίζουμε από πάνω το κοτόπουλο με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι.
Για τα λαχανικά: Σε ένα γουόκ, που έχουμε βάλει στην εστία μας να καίει, βάζουμε το ηλιέλαιο. Όταν αρχίσει να καπνίζει, προσθέτουμε το τζίντζερ, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Κάνουμε τα υλικά strir fry για ένα λεπτό και αμέσως μετά προσθέτουμε όλα τα λαχανικά, κομμένα ζουλιέν, και ανακατεύουμε.
Σβήνουμε με το ζωμό λαχανικών. Σκεπάζουμε το γουόκ και αφήνουμε για 3 λεπτά. Ανοίγουμε το καπάκι, προσθέτουμε την σόγια σως και το σησαμελαίο και τα λαχανικά μας είναι έτοιμα για σερβίρισμα.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr