Υλικά
2 κιλά μπούτι αρνίσιο
4 σκ. σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας ξερή ρίγανη τριμμένη
50 γραμμ. βούτυρο γάλακτος
Χυμό από 1 λεμόνι
50 ml ελαιόλαδο
1 κύβο κοτόπουλο
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
Αλάτι & πιπέρι
Για τις πατάτες
15 πατάτες
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Χυμό από ένα λεμόνι
5 μεγάλες ώριμες ντομάτες
1 σκ. σκόρδο πολτοποιημένο
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη ξερή τριμμένη
Διαδικασία
Κάνετε ένα μείγμα στο μούλτι από αλάτι, πιπέρι, σκόρδο, μουστάρδα, κύβο κοτόπουλο, ελαιόλαδο, ρίγανη, βούτυρο γάλακτος, λεμόνι και χτυπάτε καλά. Απλώνετε αυτό το μείγμα πάνω στο αρνίσιο μπούτι.
Φιλέτο Wellington: Το χριστουγεννιάτικο πιάτο που τρώνε σε όλο τον κόσμο
Για τις μελωμένες πατάτες: Βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ τις πατάτες και προσθέσετε όλα τα υλικά. Ανακατεύετε καλά και τις απλώνετε στο ταψί. Προσθέσετε 1 ποτήρι νερό, μη βάλετε πολύ γιατί θα βγάλει αρκετά υγρά. Αδειάζετε περιμετρικά τις ολόκληρες τις ντομάτες, μην τις κόψετε, είναι ωραίες να τις σερβίρετε ολόκληρες μετά.
Βάζετε το αρνί μπούτι πάνω στις πατάτες. Καλύπτετε το ταψί με λαδόκολλα και μετά αλουμινόχαρτο. Ψήνετε το αρνί μπούτι για 3 ώρες στους 160 βαθμούς στον αέρα σκεπασμένο.
Στη συνέχεια ξεσκεπάζετε και ανεβάζετε την θερμοκρασία στους 200 και ψήνετε για μισή ώρα ακόμα έως ότου πάρει χρώμα. Σερβίρετε σε μια πιατέλα τις πατάτες από κάτω, το μπούτι από πάνω και πασπαλίζετε με φρέσκια ρίγανη και στις άκρες τις πιατέλας βάζετε ολόκληρες τις ντομάτες.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr