Υλικά
Για τη βάση
1 φύλλο σφολιάτας ξεπαγωμένο
1 αυγό
1 κουταλιά της σούπας νερό
Ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα
250 γραμμ. Φράουλες για γαρνιτούρα
Για την κρέμα
400 γραμμ. κρέμα γάλακτος
300 ml γάλα πλήρες
½ λοβός βανίλιας
2 αυγά
150 γραμμ. ζάχαρη
40 γραμμ. κορνφλάουρ
Ζάχαρη άχνη
1 φλιτζ. καρύδα τριμμένη
Διαδικασία
Φιλέτο Wellington: Το χριστουγεννιάτικο πιάτο που τρώνε σε όλο τον κόσμο
Για την κρέμα: Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε 200 γραμμ. κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη βανίλια και τα ζεσταίνετε. Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη και προσθέτετε το κορνφλάουρ. Ρίχνετε στο μείγμα των αυγών το μείγμα της κρέμας γάλακτος-βανίλιας, πριν πάρει βράση και ανακατεύετε.
Επιστρέφετε το μείγμα στην κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να πήξει η κρέμα. Κατεβάζετε από τη φωτιά, σκεπάζετε με μια μεμβράνη και αφήνετε να κρυώσει. Χτυπάτε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί με λίγη άχνη ζάχαρη, μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Ανακατεύετε τη σαντιγί με την κρέμα ζαχαροπλαστικής, που έχει κρυώσει και προσθέτετε την καρύδα.
Για τη βάση: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190. Ανοίγετε το φύλλο σφολιάτας, το στρώνετε σε ένα ταψί και το τρυπάτε με ένα πιρούνι σε πολλά σημεία. Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό με το νερό. Αλείφετε την επιφάνεια της ζύμης με το μείγμα αβγού και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.
Αφαιρείτε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει.
Κόβετε τη σφολιάτα κατά μήκος σε 3 ίσες λωρίδες. Απλώνετε τη μισή κρέμα στο πρώτο φύλλο, αραδιάζετε τις μισές φράουλες και επαναλαμβάνετε με το δεύτερο φύλλο. Σκεπάζετε με το τρίτο φύλλο. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη, κόβετε σε μερίδες, γαρνίρετε με φράουλες, που από πριν είχατε βουτήξει στην κρέμα και σερβίρετε.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr