Υλικά
1 κιλό μπάμιες
½ φλιτζ. ξίδι από λευκό κρασί
4 μπούτια από κοτόπουλο
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ντομάτα τριμμένη
1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 φλιτζ. νερό
Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
Φιλέτο Wellington: Το χριστουγεννιάτικο πιάτο που τρώνε σε όλο τον κόσμο
Αφαιρείτε με peeler το περίβλημα του κοτσανιού από τις μπάμιες. Τις βάζετε σε μπολ με το ξύδι και αφήνετε να μαριναριστούν για 10 λεπτά. Αλατοπιπερώνετε καλά το κοτόπουλο. Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και προσθέτετε το κοτόπουλο. Το ροδίζετε καλά από όλες τις πλευρές, για 8 λεπτά. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και σοτάρετε για 4-5 λεπτά.
Προσθέτετε στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο τις ντομάτες και το αλατοπίπερο. Ρίχνετε στο φαγητό το νερό και σιγοβράζετε για 40 περίπου λεπτά. Ετοιμάζετε τις μπάμιες: Σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνετε ελαιόλαδο. Σοτάρετε τις μπάμιες για 3-4 λεπτά, χωρίς να τις ανακατέψετε με σπάτουλα (θα βγάλουν το ζουμί τους και θα χαλάσουν τη γεύση τους).
Προσθέτετε τις μπάμιες και τον μαϊντανό και συνεχίζετε το βράσιμο για ακόμα 30 λεπτά. Σερβίρετε το κοτόπουλο με μπάμιες όσο είναι ζεστό.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr