Υλικά
200 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γραμμ. ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μηλόξιδο
65 γραμμ. λάδι καρύδας
1 ½ κουταλάκι του γλυκού βανίλια
240 ml νερό
Για την επικάλυψη
220 γραμμ. ζάχαρη άχνη
20 γραμμ. vegan βούτυρο βούτυρο καρύδας ή άλλο vegan βούτυρο της επιλογής σας
30 ml γάλα σόγιας
2 κουταλάκια του γλυκού. βανίλια
Διαδικασία
Για το vegan κέικ: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180. Στρώνετε ένα τετράγωνο ταψάκι 20 εκ. με λαδόκολλα, καλύπτοντας και τα τοιχώματα ώστε να ανασηκώσετε εύκολα το ψημένο κέικ. Σε μεγάλο μπολ αναμειγνύετε τα στερεά υλικά.
Ρεβύθια της μαμάς – Το μυστικό στο χρόνο βρασμού για να βγουν μαλακά τόσο όσο
Προσθέτετε ένα ένα το μηλόξιδο, το λάδι καρύδας και το νερό. Αναμειγνύετε τα υλικά με το σύρμα μέχρι να έχετε ένα αφράτο και ομοιόμορφο μείγμα για vegan κέικ. Μεταφέρετε το μείγμα στο ταψάκι. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο, για 30-35 λεπτά, μέχρι το μαχαίρι που βάζετε στο κέικ να βγαίνει καθαρό.
Παράλληλα, ετοιμάζετε την επικάλυψη: Σε μπολ χτυπάτε με μίξερ χειρός τη ζάχαρη άχνη, το vegan βούτυρο, το μισό γάλα σόγιας και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε σταδιακά το υπόλοιπο γάλα και χτυπάτε μέχρι να πετύχετε μια βελούδινη υφή. Πρέπει να έχετε ένα μείγμα παχύρευστο αλλά που απλώνεται εύκολα με μια μαρίζ. Αφήνετε το vegan κέικ να κρυώσει για 1- λεπτά πάνω σε σχάρα πριν το γαρνίρετε με την επικάλυψη.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr