Υλικά
500 γραμμ. παπαρδέλες
1,5 κιλό χοιρινό λαιμό
50 γραμμ. αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο γάλακτος
2 κρεμμύδια
2 καρότα
2 σκ. σκόρδο150 ml λευκό κρασί
1 λεμόνι χυμό και ξύσμα
800 ml νερό
1 φύλλο δάφνης
3 κλωναράκια θυμάρι
100 γραμμ. γιαούρτι προαιρετικά
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
1 κύβο κοτόπουλο
Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
Ζητάτε από τον χασάπη σας να σας κόψει τον χοιρινό λαιμό σε μερίδες. Αλατοπιπερώνετε και περνάτε τα κομμάτια από αλεύρι. Στη συνέχεια σε μια κατσαρόλα βάζετε το βούτυρο γάλακτος και σοτάρετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το χοιρινό.
Ρεβύθια της μαμάς – Το μυστικό στο χρόνο βρασμού για να βγουν μαλακά τόσο όσο
Όταν γίνει χρυσαφένιο (όχι να καεί) αφαιρείτε και το βάζετε σε ένα πιάτο δίπλα σας. Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτετε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, τα καρότα σε κομμάτια και σοτάρετε για 2 λεπτά, έπειτα προσθέτετε το σκόρδο και ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα.
Σβήνετε με τον χυμό από το λεμόνι και προσθέτετε το κρέας πάλι στην κατσαρόλα και σβήνετε με το κρασί. Αφήνετε να εξατμιστεί λίγο το αλκοόλ και προσθέτετε τον κύβο κοτόπουλο, το φύλλο δάφνης, το θυμάρι και το νερό. Σκεπάζετε με καπάκι και βράζετε σε μέτρια φωτιά για 1 1/2 -2 ώρες περίπου.
Σε ένα μπολ βάζετε την μουστάρδα και εκεί, αν θέλετε, προσθέτετε και το γιαούρτι. Παίρνετε λίγο από το υγρό της κατσαρόλας το βάζετε στο μπολ, ανακατεύετε και το επιστρέφετε στην κατσαρόλα. Σερβίρετε με παπαρδέλες που τις έχετε βράσει 2 λεπτά λιγότερο από ό,τι λέει η συσκευασία και τριμμένο τυρί.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr