Yλικά
60 γραμμ. ρεβίθια
100 γραμμ. φασόλια άσπρα
100 γραμμ. φακές
100 γραμμ. φασόλια μαυρομάτικα
2 πολύχρωμες πιπεριές
2 ντομάτες χωρίς σπόρια
1/2 κρεμμύδι
2 κρεμμύδια φρέσκα
2-3 αγγουράκια
Χυμός από 2 λεμόνια
Ξύσμα και χυμό από 1 λάιμ
1 ματσάκι μαϊντανό
2 κουταλιές της σούπας δυόσμο
10 γραμμ. τζίντζερ τριμμένο
Αλάτι & ελαιόλαδο
1 μαρούλι ή 1 ματσάκι ρόκα
Διαδικασία
Ο Πέτρος Συρίγος φουρνίζει κουραμπιέδες και έχει την καλύτερη συνταγή για τα Χριστούγεννα
Βάζετε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβίθια και τα άσπρα φασόλια σε νερό να μουλιάσουν. Την επόμενη μέρα, τα βράζετε σε ξεχωριστά κατσαρολάκια μέχρι να μαλακώσουν. Βάζετε τις φακές και τα μαυρομάτικα φασόλια σε ξεχωριστά κατσαρολάκια να βράσουν, για 30-40 λεπτά, αναλόγως το μέγεθος. Προσέχετε να μην λιώσουν.
Αφήνετε να κρυώσουν. Ψιλοκόβετε τα λαχανικά και τα βάζετε σε ένα μπολ μαζί με το τζίντζερ, αλάτι, ελαιόλαδο και το χυμό από λεμόνι και λάιμ. Σουρώνετε τα όσπρια και ανακατεύετε με τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής. Βάζετε τη σαλάτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. Σερβίρετε ανακατεύοντας με ρόκα ή μαρούλι.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr