Υλικά
300 γραμμ. πατάτες, καθαρισμένες, σε λεπτές φέτες
50 γραμμ. βούτυρο
50 γραμμ. ελαιόλαδο
75 γραμμ. κρεμμύδι ξερό σε λεπτές φέτες
150 γραμμ. πράσο σε λεπτές φέτες
50 γραμμ. μπέικον σε μικρό καρέ
200 γραμμ. γλυκό καλαμπόκι κονσέρβα
800 γραμμ. ζωμός κοτόπουλου
100 γραμμ. κρέμα γάλακτος
10 γραμμ. κλωνάρια θυμάρι
Αλάτι & ζάχαρη, προαιρετικά
Χυμός λεμονιού, προαιρετικά
Διαδικασία
Ζεσταίνετε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το βούτυρο, το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το πράσο. Αλατίζετε και ιδρώνετε, μέχρι να μαλακώσουν καλά. Μετά από λίγα λεπτά, ρίχνετε και το μπέικον.
Ρίχνετε τις πατάτες, το γλυκό καλαμπόκι, το θυμάρι και τον ζωμό και φέρνετε σε βρασμό. Στη συνέχεια χαμηλώνετε τη φωτιά, αλατίζετε, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσουν καλά οι πατάτες.
Προσθέτετε την κρέμα και μαγειρεύετε για 3 λεπτά ακόμη. Αφαιρείτε τα κλωνάρια θυμαριού. Με τη βοήθεια ενός μπλέντερ, αλέθετε πολύ καλά τη σούπα. Αλατίζετε και προσθέτετε αν θέλετε λίγη ζάχαρη και λίγο χυμό λεμονιού. Σερβίρετε, γαρνίροντας με λίγο γλυκό καλαμπόκι, ελαιόλαδο και φρέσκο θυμάρι.
Το καλύτερο γλυκό της τελευταίας στιγμής για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Έτοιμο σε 5'
Μεξικό: Μοντέλο συνελήφθη για την συμμετοχή του σε κύκλωμα απαγωγέων
Φήμες πως η Φαίη Σκορδά και ο Νίκος Ηλιόπουλος χώρισαν – Ο ρόλος του Λιάγκα
Μενεγάκη – Παντζόπουλος: Επέτειος γάμου στο Lockdown – Τα σχέδιά τους
Κάτια Ταραμπάνκο : Δεχόμουν απειλές ότι θα μου χαράξουν το πρόσωπο μετά το GNTM
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr