Υλικά
- 300 γραμμ. ξινό τραχανά ψιλό
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 400 γραμμ. ντομάτα κονκασέ
- 1320 ml ζωμό λαχανικών
- 1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καπνιστή
- Αλάτι
- Πιπέρι
Διαδικασία
Το καλύτερο γλυκό της τελευταίας στιγμής για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Έτοιμο σε 5'
Βάζετε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και την αφήνετε να κάψει. Μόλις κάψει, ρίχνετε μέσα λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σοτάρετε για περίπου 2 λεπτά μέχρι να καραμελώσει.
Έπειτα, ρίχνετε στην κατσαρόλα τον τραχανά, την ντομάτα κονκασέ, το ζωμό λαχανικών, τον πελτέ ντομάτας, την πάπρικα, αλατοπιπερώνετε, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε τη σούπα να βράσει για 10-15 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμη η σούπα, τη σερβίρετε ζεστή.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr