Υλικά
5 μήλα
1 φύλλο σφολιάτας
Κανέλα
Για το μίγμα Α’
170 γραμμ. ζάχαρη
700 γραμμ. νερό
1 βανίλια
160 γραμμ. βούτυρο
Για το μίγμα Β’
250 γραμμ. ζάχαρη
80 γραμμ. βούτυρο
Διαδικασία
Καθαρίζετε τα μήλα, τα κόβετε στα τέσσερα και τα βάζετε σε ένα μπολ με νερό. Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε τα υλικά του μίγματος Α’ και, όταν βράσει, προσθέτετε τα μήλα. Βράζετε για 10 λεπτά περίπου, προσέχοντας να μη λιώσουν. Σε ένα τηγανάκι ή κατσαρολάκι βάζετε τα υλικά του μίγματος Β’, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, και αφήνετε για 15-20 λεπτά μέχρι να γίνει καραμέλα.
Ανακατεύετε συνεχώς και προσέχετε να μη σκουρύνει πολύ. Σε ένα ταψάκι ή ταρτιέρα 26-28 εκατοστά βάζετε την καραμέλα και από πάνω στρώνετε τα μήλα με την εξωτερική τους πλευρά προς τα κάτω. Σκεπάζετε με το φύλλο σφολιάτας, αφαιρείτε όσο περισσεύει και το βάζετε στις γωνίες καλά μέσα. Ψήνετε στους 175 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά.
Αφράτο τσουρέκι γεμιστό με σοκολάτα - Η απόλυτη χριστουγεννιάτικη συνταγή
Οταν είναι έτοιμη, βγάζετε από τον φούρνο και αφήνετε για 5 λεπτά. Στη συνέχεια βάζετε ένα πιάτο από πάνω και με προσοχή αναποδογυρίζετε. Σερβίρετε με παγωτό βανίλια, σιρόπι καραμέλας και λίγη κανέλα.
Ειδήσεις
The Bachelor: Αγνώριστη η Σία – Δε θα την καταλάβαινε ούτε ο Βασιλάκος – Φωτογραφίες… «ντοκουμέντο»
«Survivor»: «Κλείδωσαν» οι Μαχητές – Τι συμβαίνει με την Ιωάννα Τούνη και την αμοιβή της [βίντεο]
Ζώδια και Δεκέμβριος: Αυτά τα ζώδια θα… πονέσουν τον τελευταίο μήνα
Η Έφη Σαρρή στόλισε το σπίτι της και ποζάρει τόπλες [εικόνες]
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr