Υλικά
1 συσκευασία gnocchi (περίπου 1 κιλό)
200 γραμμ. μπέικον (άκοπο), εμείς το κόβουμε σε κύβους
500 γραμμ. κολοκύθα σε κύβους καθαρισμένη από την φλούδα της
2 μέτρια καρότα κομμένα σε κύβους
1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκορδο
2 ½ κούπες ζωμό κότας
½ καυτερή κόκκινη πιπεριά
150 γραμμ. παρμεζάνα
50 γραμμ. φρέσκο βούτυρο
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα γλυκιά
1 κούπα κρέμα γάλακτος 35 %
4 φυλλαράκια φρέσκο φασκόμηλο
1 μικρό κλωνάρι δεντρολίβανο
1 κουταλιά της σούπας λάδι λεύκης τρούφας
Αλάτι, πιπέρι
[fwduvp preset_id=”test” playlist_id=”Test”]
Διαδικασία
Σε νερό που βράζει προσθέστε τα gnocchi και μαγειρεύετε για 12 λεπτά. Μόλις μαγειρευτούν, στραγγίστε τα και ραντίστε τα με λίγο ελαιόλαδο (για να διατηρήσουν την υγρασία τους και να μην κολλήσουν αναμεταξύ τους), αφήστε τα στην άκρη.
Φιλέτο Wellington: Το χριστουγεννιάτικο πιάτο που τρώνε σε όλο τον κόσμο
Τοποθετήστε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά με ελάχιστο ελαιόλαδο και προσθέστε το μπέικον σε κύβους. Τηγανίστε το σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει τραγανό, αφαιρέστε το από το τηγάνι και βάλτε το σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να απαλλαγεί από το επιπλέον λαδί και λίπος.
Σε ένα τηγάνι βάζετε 2 κ.σ. ελαιόλαδο να ζεσταθεί και προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, την κολοκύθα, το καρότο, το δεντρολίβανο, το φασκόμηλο και την καυτερή πιπεριά. Σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά για 3 λεπτά.
Προσθέσετε τον ζωμό κότας και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για μισή ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν η κολοκύθα και το καρότο. Αφαιρέστε το δεντρολίβανο και τα φύλα του φασκόμηλου και προσθέστε την πάπρικα και την κρέμα γάλακτος.
Όταν πάρει μια βράση, πολτοποιήστε το μείγμα κολοκύθας σε ένα μούλτι και ξαναβάλετε το στο τηγάνι και ψήσετε το μέχρι να χυλώσει. Προσθέστε τα gnocchi και ανακατέψτε καλά. Τέλος προσθέστε την τριμμένη παρμεζάνα και 50 γρ. βούτυρο φρέσκο, πάντα εκτός φωτιάς.
Σερβίρετε τα gnocchi σε πιατέλα περιχύνοντας τα με το λάδι τρούφας. Τέλος, πασπαλίζετε με λίγη παρμεζάνα και βάζετε από πάνω το τραγανό μπέικον σε όλη την επιφάνεια του πιάτου. Γαρνίρετε με φρέσκο δεντρολίβανο και φρέσκο φασκόμηλο.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr