Υλικά
4 στήθη κοτόπουλο
6 αυγά
3 κουταλιές της σούπας γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σκόνη
250 γραμμ. αλεύρι γ.ο.χ.
150 γραμμ. παρμεζάνα τριμ.
10 φέτες ψωμί του τόστ
Αλάτι & πιπέρι
400 ml καλαμποκέλαιο
[fwduvp preset_id=”test” playlist_id=”Test”]
Διαδικασία
Φιλέτο Wellington: Το χριστουγεννιάτικο πιάτο που τρώνε σε όλο τον κόσμο
Σε ένα μπολ βάζετε τα αυγά με το γάλα, αλατοπιπερώνετε και χτυπάτε καλά. Σε ένα άλλο μπολ βάζετε το αλεύρι, το σκόρδο, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε. Σε ένα τρίτο μπολ βάζετε το ψωμί του τοστ, που το έχετε αφήσει να ξεραθεί και το έχετε τρίψει στον τρίφτη.
Σε ένα πιάτο βάζετε την τριμμένη παρμεζάνα. Ανοίγετε το φιλέτο στήθος κοτόπουλο στα δύο, ώστε να γίνει πιο λεπτό, έπειτα το βάζετε ανάμεσα σε δυο μεμβράνες και χτυπάτε με ένα βάρος ώστε να ανοίξει περισσότερο. Επαναλαμβάνετε με όλα τα φιλέτα. Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα.
Τα περνάτε ένα ένα από το αλεύρι και τα βάζετε σε ένα πιάτο. Έπειτα τα περνάτε από το αυγό και την παρμεζάνα. Αφού τα έχετε περάσει όλα από το αυγό και την παρμεζάνα, τα παίρνετε ένα ένα και τα περνάτε από αυγό πάλι και τέλος από το τριμμένο ψωμί.
Έτσι πετυχαίνετε να είναι η παρμεζάνα στη μέση ώστε να μην σας καεί στο ψήσιμο. Βάζετε σε ένα τηγάνι το καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά, το αφήνετε να ζεσταθεί καλά, όχι να κάψει, και τηγανίζετε και από τις δυο πλευρές. Όταν είναι έτοιμα τα βάζετε σε απορροφητικό χαρτί.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr