Υλικά
260 γραμμ. τριμμένα καρότα
120 γραμμ. Philadelphia
300 γραμμ. καστανή ζάχαρη
100 γραμμ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
240 ml ηλιέλαιο
4 αυγά
130 γραμμ. μαρμελάδα της επιλογής σας
1 βανίλια
310 γραμμ. αλεύρι γ.ο.χ.
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν σόδα
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σκόνη
¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο σκόνη
¼ κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο σκόνη
260 γραμμ. καρύδια
Για το frosting
460 γραμμ. Philadelphia
340 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
½ κουταλάκι του γλυκού βανίλια
750 γραμμ. ζάχαρη άχνη
[fwduvp preset_id=”test” playlist_id=”Test”]
Διαδικασία
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς. Στον κάδο του μίξερ προσθέτετε το Philadelphia την καστανή ζάχαρη, τη λευκή, το ηλιέλαιο και χτυπάμε με το σύρμα. Στη συνέχεια προσθέτετε τα αυγά, ένα ένα, τη μαρμελάδα και ανακατεύετε.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε τα στέρεα υλικά, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι, την κανέλα, βανίλια, το τζίντζερ, το μοσχοκάρυδο, το γαρίφαλο και ανακατεύετε. Προσθέτετε τα στέρεα υλικά μέσα στο άλλο μπολ με τα αυγά κι ανακατεύετε με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής. Προσθέτετε τα μισά καρύδια σε ένα μούλτι και τα σπάτε λίγο, τα προσθέτετε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά καθώς και το τριμμένο καρότο στον τρίφτη. Ανακατεύετε καλά.
Σε 3 ταψάκια των 20cm βουτυρώνετε και αλευρώνετε και χωρίζετε το μείγμα σας και στα τρία. Ψήνετε στους 175 βαθμούς για 30 λεπτά. Μην ανοίξετε καθόλου τον φούρνο γιατί το μείγμα θα πέσει.
Για το frosting: Έχετε σε θερμοκρασία δωματίου το βούτυρο και το Philadelphia και τα βάζετε στο μίξερ στο φτερό και ανακατεύετε μέχρι να αφρατέψει 2-3 λεπτά. Προσθέτετε σε δυο δόσεις τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια. Βάζετε το frosting σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.
Για το στήσιμο: Σε μια βάση βάζετε το ένα κομμάτι κέικ, από πάνω κρέμα και συνεχίζετε. Βάζετε γύρω γύρω κρέμα, στολίζετε με τα καρύδια και βάζετε στο ψυγείο να παγώσει.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr