Υλικά
6 χοιρινά μπριζολάκια κόντρα χωρίς το κόκαλο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
3 σκελίδες σκόρδο
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
100 ml ξίδι βαλσάμικο
50 ml κόκκινο κρασί
100 ml ζωμός λαχανικών
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
Το καλύτερο γλυκό της τελευταίας στιγμής για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Έτοιμο σε 5'
Σε ένα πιάτο βάζετε το αλεύρι. Αλατοπιπερώνετε τα χοιρινά φιλετάκια και τα περνάτε από το αλεύρι. Αυτό το κάνετε γιατί θα βοηθήσει ώστε να δέσει η σάλτσα στο τηγάνι. Σε ένα τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο και αφήνετε να ζεσταθεί.
Προσθέτετε τα φιλετάκια και τα ψήνετε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα (δεν θέλετε να ψηθούν τελείως), αφαιρείτε από το τηγάνι και τα βάζετε σε πιάτο.
Στο ίδιο τηγάνι σοτάρετε σε λίγο βούτυρο το ψιλοκομμένο σκόρδο με το δεντρολίβανο, σβήνετε με το κρασί και το βαλσάμικο και προσθέτετε τον ζωμό. Οταν πάρει βράση, προσθέτετε τα φιλετάκια και αφήνετε να ψηθούν και να μελώσουν.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr