Yλικά
300 γραμμ. λινγκουίνι
20 ντοματίνια
2 κουταλιά της σούπας μέλι
1 μικρό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κούπα ζωμό λαχανικών
3 κουταλιές της σούπας pumaro
2 φέτες μανούρι
100 γραμμ. ελιές καλαμών
Μαϊντανός
Θυμάρι
κρεμμύδι φρέσκο
2 φέτες μανούρι
Διαδικασία
Γιορτινό μενού έτοιμο σε μία ώρα - Νόστιμες και πανεύκολες συνταγές
Σε μια κατσαρόλα με βρασμένο αλατισμένο νερό, βάζετε τα λινγκουίνι να βράσουν για 6 λεπτά. Έπειτα τα σουρώνετε και τα ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο για να μην σας κολλήσουν. Σε ενα ταψάκι βάζετε τα ντοματίνια που έχετε κόψει στη μέση, προσθέτετε μια σκελίδα ψιλοκομμένο σκόρδο, το μέλι, το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και ανακατεύετε.
Το βάζετε στον φούρνο για 15 λεπτά στους 190 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζετε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα, σωτάρετε για 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά, προσθέτετε τον ζωμό και το πουμαρό. Αφήνετε να πάρει μια βράση, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τα ντοματίνια από το ταψί.
Τέλος, προσθέτετε τα λινγκουίνι και ανακατεύετε. Ελέγχετε αν χρειάζεται έξτρα ζωμός και προσθέτετε ψιλοκομμένο μαϊντανό, κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο και τις ελιές αφαιρώντας το κουκούτσι. Σερβίρετε με ένα κομμάτι μανούρι που το έχετε ψήσει στο σχαροτήγανο ή σε ένα τηγάνι, σε κάθε πιάτο πάνω από τα ζυμαρικά.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr