Υλικά
1/3 φλ. ελαιόλαδο
1 ολόκληρο κοτόπουλο, τεμαχισμένο
Αλάτι & πιπέρι
1 κιλό baby πατάτες, κομμένες σε τέταρτα
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
1 κουταλάκι του γλυκού δυόσμο αποξηραμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
½ φλιτζ. κρασί λευκό
½ φλιτζ. ζωμό κότας
1 φλιτζ. αρακά κατεψυγμένο
Χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
Λίγο μαϊντανό για γαρνιτούρα
Διαδικασία
Σε φαρδιά κατσαρόλα με καπάκι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Αλατοπιπερώνετε τα κομμάτια του κοτόπουλου, τα βάζετε στο σκεύος και σοτάρετε για 10 -12 περίπου λεπτά, γυρνώντας ανά διαστήματα από όλες τις πλευρές, να πάρουν χρώμα.
Αφαιρείτε το κοτόπουλο και το μεταφέρετε σε πιατέλα. Στο ίδιο σκεύος ρίχνετε τις πατάτες, τη ρίγανη, το θυμάρι, το δυόσμο και μαγειρεύετε για 8 περίπου λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να ξεροψηθούν οι πατάτες.
Προσθέτετε το σκόρδο και σοτάρετε 1-2 λεπτά. Προσθέτετε το βούτυρο, το κρασί, το ζωμό κότας και ανακατεύετε. Ρίχνετε τον αρακά, το χυμό και ξύσμα λεμονιού και τη μουστάρδα, ανακατεύετε και μαγειρεύετε για 4-5 λεπτά.
Επιστρέφετε το κοτόπουλο στο σκεύος και το βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο. Ψήνετε στους 180 για 20-25 λεπτά. Γαρνίρετε με λίγο μαϊντανό.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr