Υλικά
1 φύλλο κουρού
1 κρόκο αυγού
3 μελιτζάνες
200 γραμμ. φέτα
1 αυγό
1 κεσεδάκι γιαούρτι
3 μέτριες ντομάτες
100 γραμμ. κασέρι
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
Δυόσμο για γαρνίρισμα
Διαδικασία
Το καλύτερο γλυκό της τελευταίας στιγμής για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Έτοιμο σε 5'
Ψήνετε το φύλλο κουρού βάζοντας το στην ταρτιέρα, τρυπάτε με το πιρούνι σε διάφορα σημεία, βάζετε μεμβράνη πάνω και ένα βάρος (π.χ φασόλια) και ψήνετε στους 150 βαθμούς, για 15 λεπτά. Αφαιρείτε από τον φούρνο, βγάζετε την μεμβράνη με τα φασόλια και αλείφετε με έναν κρόκο αυγού. Ψήνετε για άλλα 3 λεπτά.
Κόβετε τις μελιτζάνες σε φέτες, τις αλατοπιπερώνετε, βάζετε ελαιόλαδο και ψήνετε σε ένα σχαροτήγανο ή στον φούρνο μέχρι να πάρουν χρώμα. Σε ένα μπολάκι βάζετε το γιαούρτι, αλάτι, πιπέρι και το ένα αυγό και ανακατεύετε.
Για το στήσιμο της τάρτας: Βάζετε τη μισή ποσότητα από το γιαούρτι στην ζύμη. Απλώνετε σε στρώσεις τις μελιτζάνες, από πάνω σε φέτες τις ντομάτες, έπειτα το υπόλοιπο γιαούρτι. Τέλος, προσθέτετε την φέτα σε χοντρά κομμάτια, το τριμμένο κασέρι και ψήνετε στους 175 βαθμούς για 15-20 λεπτά.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr