Υλικά
200 γραμμ. πένες μικρές
400 γραμμ. ψητά λαχανικά(μελιτζάνα, κολοκύθι, μανιτάρια, πιπεριές τρίχρωμες)
3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
3 κουταλιές της σούπας κρεμμυδάκι φρέσκο
2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
3 κουταλιές της σούπας κατίκι
Για το dressing
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας κρέμα βαλσάμικο
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπαςξίδι κόκκινο
2 κουταλιές της σούπας μέλι
1 κουταλιά της σούπαςθυμάρι
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
Γιορτινό μενού έτοιμο σε μία ώρα - Νόστιμες και πανεύκολες συνταγές
Βράζετε το πενάκι σε αλατισμένο νερό για όσο χρόνο αναγράφει η συσκευασία. Σουρώνετε, ρίχνετε μπόλικο κρύο νερό και λίγο ελαιόλαδο ώστε να μην κολλήσουν. Ψήνετε τα λαχανικά σε ένα σχαροτήγανο και τα κόβετε σε κύβους. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το πενάκι, τα ψητά λαχανικά, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το φρέσκο κρεμμυδάκι και το καβουρδισμένο κουκουνάρι.
Για το dressing: Βάζετε όλα τα υλικά στο μούλτι με τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο, αναμιγνύετε καλά και στη συνέχεια προσθέτετε την υπόλοιπη ποσότητα και ανακατεύετε.
Για τη στήσιμο της σαλάτας: Στο μπολ βάζετε την μισή ποσότητα απ’ το dressing, ανακατεύετε και μεταφέρετε σε μια σαλατιέρα. Πάνω στη σαλάτα βάζετε το κατίκι.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr