Υλικά
Για τη βάση
300 γραμμ. μπισκότα της αρεσκείας σας
110 γραμμ. λιωμένο βούτυρο
Για τη μους
530 γραμμ. τυρί κρέμα
180 γραμμ. ζάχαρη άχνη
250 γραμμ. φυστικοβούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια υγρή
120 ml κρέμα γαλακτος 35%λιπαρα
Για τη γκανάζ
160 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
125 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα
Διαδικασία
Κουραμπιέδες με ελαιόλαδο και αλισίβα - Θα λατρέψετε αυτή την πανεύκολη συνταγή
Για τη βάση: Σπάτε τα μπισκότα στο μούλτι, τα μεταφέρετε σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε με το λιωμένο βούτυρο. Τα στρώνετε σε μια φόρμα κέικ αποσπώμενη 23 cm. Πατάτε τα μπισκότα με ένα κουτάλι και τα βάζετε στο ψυγειο μέχρι να ετοιμάσετε τα υπόλοιπα υλικά.
Για τη μους: Στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μπόλ βάζετε την κρέμα τυρί με την ζαχαρη άχνη και χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέτετε το φυστικοβούτυρο και τη βανίλια και ανακατεύετε με το σύρμα. Βάζετε την κρέμα γάλακτος και κάνετε το τελευταίο ανακάτεμα για 2 λεπτά μέχρι να γίνει κρεμώδης και αφράτη η μους.
Την ρίχνετε πάνω απ’ τα μπισκότα στην φόρμα του κέικ, απλώνετε ομοιόμορφα και ξαναβάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες ή το βάζετε στην κατάψυξη για 2 ώρες.
Για τη γκανάζ: Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε την κρέμα γάλακτος και τη ζεσταίνετε, προσοχή μη φουσκώσει. Όταν ζεσταθεί καλά, αφαιρείτε το κατσαρολάκι απ’ τη φωτιά και προσθέτετε την κουβερτούρα σε ψιλοκομμένακομματάκια. Ανακατεύετε με ένα σύρμα χειρός και αφήνετε να κρυώσει λίγο.
Βγάζετε το γλυκό απ’ το ψυγείο και στρώνετε τη γκαναζ από πάνω ομοιόμορφα. Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο και σερβίρετεσε κομμάτια.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr