Υλικά
1 πακέτο σφολιάτα
500 γραμμ. κολοκυθάκια
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
200 γραμμ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
Αλάτι, κατά βούληση
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
200 γραμμ. κατίκι Δομοκού
100 γραμμ. γραβιέρα τριμμένη
300 γραμμ. φέτα λιωμένη με πιρούνι
2 κουταλιές της σούπας φρέσκα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα
2 αυγά μεσαίου μεγέθους
Διαδικασία
Καθαρίζετε τα κολοκυθάκια και τα τρίβετε στην χοντρή πλευρά του τρίφτη. Τα βάζετε σε σουρωτήρι και τα αφήνετε να στραγγίξουν. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμυδάκι για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
Μελομακάρονα με σιμιγδάλι - Εγγυημένο αποτέλεσμα, τέλεια υφή και γεύση
Προσθέτετε τα κολοκυθάκια και, αφού μαλακώσουν λίγο, ρίχνετε τα ντοματίνια και αλατοπιπερώνετε. Αποσύρετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, ρίχνετε τα τυριά και ανακατεύετε καλά.
Προσθέτετε το δυόσμο, το γάλα, τα αυγά και ανακατεύετε να ενωθούν τα υλικά. Αφήνετε τη γέμιση στην άκρη για λίγα λεπτά να κρυώσει. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180.
Λαδώνετε μια ταρτιέρα 26cm και απλώνετε το φύλλο σφολιάτας φροντίζοντας να καλύψετε τόσο τον πάτο, όσο και τα τοιχώματα του σκεύους. Με ένα πιρούνι τρυπάτε τον πάτο της σφολιάτας. Ρίχνετε τη γέμιση μέσα στην ταρτιέρα και ψήνετε την τάρτα στον προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr