Υλικά
Για τη ζύμη τάρτας
3 φλιτζ. ασπρισμένα αμύγδαλα σε σκόνη
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο κρύο και κομμένο σε κυβάκια
1 αυγό
½ κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
Για τη γέμιση
200 γραμμ. τυρί φέτα
300 γραμμ. φρέσκο σπανάκι
5 αυγά χτυπημένα
½ φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Μια μεγάλη χούφτα δυόσμο ψιλοκομμένο
Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το τριμμένο αμύγδαλο με το αλάτι, το βούτυρο και το αυγό. Απλώνετε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί για τάρτα με διάμετρο 24 εκατοστών, τη λαδώνετε με λίγο ελαιόλαδο και απλώνετε ομοιόμορφα το μίγμα της ζύμης με τα χέρια. Την ψήνετε για 12 με 15 λεπτά. Τη βγάζετε από το φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει.
Το καλύτερο γλυκό της τελευταίας στιγμής για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Έτοιμο σε 5'
Σοτάρετε το σπανάκι και το κρεμμυδάκι με ελαιόλαδο. Σβήνετε τη φωτιά και προσθέτετε τη φέτα και τα αυγά. Ρίχνετε το μίγμα στη βάση της τάρτας. Την ψήνετε για 15 με 20 λεπτά ή μέχρι να έχει ψηθεί πολύ καλά στο κέντρο.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr