Υλικά
¼ φλιτζ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο θυμάρι, κομμένο
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
¼ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη μαντζουράνα ή ρίγανη
2 φιλέτα σολομού, χωρίς δέρμα, κομμένα σε κύβους
½ πράσινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
8 μεγάλες γαρίδες
170 γραμμ. χτένια
Φέτες λεμόνι
Διαδικασία
Ρεβύθια της μαμάς – Το μυστικό στο χρόνο βρασμού για να βγουν μαλακά τόσο όσο
Σε ένα μεγάλο, όχι πολύ βαθύ, γυάλινο σκεύος, ανακατεύετε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι και τη μαντζουράνα. Προσθέτετε στο μείγμα το σολομό, τη πιπεριά, τα χτένια και τις γαρίδες και ανακατεύετε να ενωθούν.
Σκεπάζετε το σκεύος με διαφανή μεμβράνη, βάζετε στο ψυγείο και αφήνετε να μαριναριστούν τα υλικά για 15-30 λεπτά. Σε 8 μεταλλικά ή ξύλινα σουβλάκια, που πρώτα έχετε βρέξει με νερό, περνάτε εναλλάξ ένα κύβο σολομού, πιπεριά, γαρίδα και χτένι.
Ανάβετε το μπάρμπεκιου σε μέτρια φωτιά. Λαδώνετε τη σχάρα του μπάρμπεκιου, τοποθετείτε τα σουβλάκια και κλείνετε το καπάκι. Ψήνετε για 6-8 λεπτά, μέχρι ο σολομός να μπορεί να τρυπηθεί με πιρούνι. Σερβίρετε με συνοδεία από φέτες λεμονιού.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr