10 κολοκύθια μέτρια
2 ξερά κρεμμύδια
½ κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
2 σκελίδες σκόρδο
2 καρότα τριμμένα
50 γραμμ. λευκό κρασί
200 γραμμ. ρύζι γλασσέ ή κίτρινο
½ λίτρο νερό
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
½ ματσάκι μαϊντανό
½ ματσάκι δυόσμο
1/3 ματσάκι άνηθο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
Αλάτι & πιπέρι
Για το αυγολέμονο
2 αυγά
Χυμός από 2 λεμόνια
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
Διαδικασία
Ξεκινήστε ανοίγοντας τα κολοκύθια με το ειδικό κουταλάκι και κρατήστε τη σάρκα. Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το φρέσκο κρεμμυδάκι και όλα τα μυρωδικά. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο με τη μισή δόση από το ελαιόλαδο για 2 λεπτά, στη συνέχεια προσθέστε το ρύζι, τον κιμά και σοτάρετε για λίγο ακόμα.
Σβήστε με κρασί, προσθέστε ένα φλιτζάνι νερό και βράστε για 2-3 λεπτά ακόμη. Το ρύζι πρέπει να φτάσει στα μέσα του βρασίματος πριν γεμίσουμε τα κολοκυθάκια. Αφαιρέστε από τη φωτιά, προσθέστε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, το φρέσκο κρεμμύδι, κρατώντας λίγο μόνο για το τέλος του σερβιρίσματος και προσθέστε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώστε.
Ο Πέτρος Συρίγος φουρνίζει κουραμπιέδες και έχει την καλύτερη συνταγή για τα Χριστούγεννα
Γεμίστε τα κολοκύθια με ένα κουταλάκι παίρνοντας σιγά σιγά απ’ τη γέμιση, στρώστε τα κολοκύθια στην κατσαρόλα προσθέστε ½ λίτρο νερό (να είναι λίγο πιο πάνω απ’ τη μέση). Αλατοπιπερώστε και βράστε για περίπου 30 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση.
Σε ένα μπολάκι βάλτε το κορν φλάουρ με 1 κ.τ.σ νερό, ανακατέψτε, στη συνέχεια προσθέστε τον χυμό λεμόνι και τα αυγά και ανακατέψτε με σύρμα. Πάρτε σιγά σιγά από το υγρό στην κατσαρόλα και ρίξτε στο μπολ με τα υλικά για το αυγολέμονο. Όταν πάρετε όλα τα υγρά από την κατσαρόλα, μεταφέρετε το υγρό από το μπολ στην κατσαρόλα, βράστε για ένα λεπτό και είναι έτοιμο. Πασπαλίστε με τα μυρωδικά που κρατήσατε και σερβίρετε.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr