Υλικά
Για τη σάλτσα
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι, καθαρισμένο και τεμαχισμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 μεγάλη κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
¼ φλιτζ. βασιλικός κομμένος
Θαλασσινό αλάτι &πιπέρι
Νιφάδες κόκκινου πιπεριού (προαιρετικά)
Για τα τυροκεφτεδάκια
250 γραμμ. γραβιέρα ώριμη
200 γραμμ. ψωμί ξερό χωρίς κόρα
1 σκελίδα σκόρδο
5 μεγάλα αυγά
¼ φλιτζ. φύλλα μαϊντανού
Μια πρέζα μαύρο πιπέρι, τριμμένο
Παρμεζάνα, τριμμένη για το γαρνίρισμα
Διαδικασία
Για τη σάλτσα: Ζεσταίνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το αφήνετε να μαλακώσει για 4 περίπου λεπτά . Μετά προσθέτετε το σκόρδο για άλλα 2 περίπου λεπτά.
Βάζετε τις ντομάτες και το βασιλικό, ανακατεύετε και αλατοπιπερώνετε (εδώ βάζετε και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού αν θέλετε). Βράζετε τη σάλτσα και χαμηλώνετε τη φωτιά για να σιγομαγειρευτεί για 20 λεπτά. Μετά από τα 20 λεπτά προσθέτετε 1 φλ νερό και ανακατεύετε καλά.
Για τα κεφτεδάκια: Σε ένα μπλέντερ χτυπάτε το ψωμί και το σκόρδο. Βάζετε τη γραβιέρα και το μαϊντανό και χτυπάτε λίγο να ενοποιηθούν. Αδειάζετε το μείγμα αυτό του ψωμιού σε ένα μπολ και προσθέτετε ένα-ένα τα αυγά μέχρι το μείγμα να είναι αρκετά νωπό, αλλά να πλάθεται εύκολα.
Πλάθετε κεφτεδάκια και τα βάζετε προσεκτικά μέσα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Σιγομαγειρεύετε τα κεφτεδάκια για 15 λεπτά και τα γυρίζετε από την άλλη, συνεχίζοντας για άλλα 10 λεπτά, προσθέτοντας νερό αν η σάλτσα πήζει πολύ. Σερβίρετε με μπόλικη σάλτσα τα κεφτεδάκια, μαζί με τριμμένη παρμεζάνα.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr