Υλικά
1 κρεμμύδι ή 2 εσαλότ
200ml λευκό κρασί
1 μπουκέ γαρνί (2 κλωναράκια θυμάρι, 5 κλωναράκια μαϊντανό,
1 φύλλο δάφνης, δεμένα μεταξύ τους)
60 γραμμ. βούτυρο
2 κιλά μύδια καθαρισμένα
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
Άνηθος, μάραθος (προαιρετικά)
Διαδικασία
Ρεβύθια της μαμάς – Το μυστικό στο χρόνο βρασμού για να βγουν μαλακά τόσο όσο
Βάζετε στην κατσαρόλα ωμό το κρεμμύδι μαζί με τα 200ml κρασί και το μπουκέ γαρνί για 5 λεπτά. Ρίχνετε μέσα τα μύδια σκεπάζετε και αφήνετε για 2 λεπτά.
Στη συνέχεια, μεταφέρετε τα μύδια σε ένα σκεύος και σκεπάζετε την κατσαρόλα με το ζουμί, που έχουν βγάλει τα μύδια και αφήνετε να βράσουν για 2 λεπτά.
Στη συνέχεια σουρώνετε και προσθέτετε το βούτυρο για να δέσει. Σερβίρετε τα μύδια σε μια πιατέλα και τα περιχύνετε με το ζουμί τους.