Υλικά
Το καλύτερο γλυκό της τελευταίας στιγμής για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Έτοιμο σε 5'
100 γραμμ. βούτυρο
200 γραμμ. λευκή σοκολάτα
150 γραμμ. μπισκότα πτι μπερ
70 γραμμ. φιστίκια Αιγίνης
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
20 γραμμ. ζάχαρη
Διαδικασία
Σε κατσαρολάκι, σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, λιώνετε το βούτυρο με τη λευκή σοκολάτα. Σε μεγάλο μπολ θρυμματίζετε τα μπισκότα με τα χέρια σε μεγάλα κομμάτια. Προσθέτετε το μείγμα βουτύρου, τα φιστίκια, το κονιάκ και τη ζάχαρη (προαιρετικά). Ανακατεύετε καλά μέχρι να δέσουν τα υλικά και να σχηματιστεί ένα σκληρό μείγμα.
Σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα μεταφέρετε το μείγμα στο κέντρο και κατά μήκος, σχηματίζοντας έναν κύλινδρο. Με τα χέρια τυλίγετε σφιχτά τη λαδόκολλα γύρω από το μείγμα σε κυλινδρικό σχήμα. Στρίβετε τις δύο άκρες της λαδόκολλας ώστε να μένουν σταθερές. Αφήνετε στην κατάψυξη για 2 ώρες, ώσπου να σφίξει. Σερβίρετε το λευκό μωσαϊκό, ξετυλίγοντας τη λαδόκολλα και κόβοντας σε φέτες.