Υλικά
Το καλύτερο γλυκό της τελευταίας στιγμής για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Έτοιμο σε 5'
Για τη βάση
200 γραμμ. μπισκότα Oreo
50 γραμμ. βούτυρο
Για το γλυκό
350 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό
150 γραμμ. κρέμα γάλακτος 35%
2 κουταλιές της σούπας μέλι
10 τεμάχια φράουλες
150 γραμμ. μπισκότο Oreo
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Διαδικασία
Για τη βάση: Βάζετε σε ένα σακουλάκι τροφίμων τα μπισκότα και τα σπάτε με ένα βάρος χτυπώντας Ανακατεύετε σε ένα μπολάκι τα σπασμένα μπισκότα με το βούτυρο που έχετε λιώσει και μοιράζετε σε ποτηράκια. Βάζετε στο ψυγείο τα ποτηράκια σας.
Για το γλυκό: Βάζετε σε ένα μπολ την κρύα κρέμα γάλακτος και χτυπάτε με σύρμα μέχρι να δέσει. Σε ένα άλλο μπολ βάζετε το γιαούρτι, το μέλι και ανακατεύετε. Προσθέτετε τις φράουλες σε κομματάκια. Σπάτε με τον ίδιο τρόπο τα 150 γραμμ. μπισκότα και βάζετε τα μισά μέσα στο μπολ με τις φράουλες, το γιαούρτι και το μέλι και ανακατεύετε. Προσθέτετε το ξύσμα και την κρέμα γάλακτος που έχετε χτυπήσει.
Ανακατεύετε και μοιράζετε στα μπολάκια που έχετε στο ψυγείο. Από πάνω βάζετε τα υπόλοιπα σπασμένα μπισκότα. Μετά από 1 ώρα στο ψυγείο το γλυκό σας είναι έτοιμο.