Υλικά
1 κιλό κολοκυθάκια τριμμένα
1 κρεμμύδι ξερό
1 αυγό
1 κρόκο αυγού
120 γραμμ. φέτα
100 γραμμ. γραβιέρα
100 γραμμ. μανούρι
1 κουταλιά της σούπας άνηθο
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό
2 κουταλιές της σούπας δυόσμο
2 κουταλιές της σούπας κρεμμύδι φρέσκο
3 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Για τη σος γιαουρτιού
250 γραμμ. γιαούρτι
1 κουταλιά της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
Χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
Τρίβετε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη, αλλά προσέχετε όσο μπορείτε να μη βάζετε τη σάρκα από το εσωτερικό γιατί μετά θα σας βγουν πολλά υγρά.
Φιλέτο Wellington: Το χριστουγεννιάτικο πιάτο που τρώνε σε όλο τον κόσμο
Βάζετε μια κατσαρόλα με νερό να βράζει και βουτάτε για ένα λεπτό τα τριμμένα κολοκυθάκια. Τα βγάζετε σε ένα μπολ, που έχετε βάλει παγωμένο νερό με παγάκια. Τα βάζετε σε ένα σουρωτήρι και αφήνετε να στραγγίξουν.
Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Όταν είναι έτοιμο το στραγγίζετε. Ψιλοκόβετε τα μυρωδικά, το φρέσκο κρεμμύδι, τρίβετε τα τυριά. Σε ένα μπολ μεγάλο προσθέτετε: τα μυρωδικά, το σοταρισμένο κρεμμύδι, τα αυγά, τα τυριά, το φρέσκο κρεμμύδι, ξύσμα λεμόνι, τη φρυγανιά, το αλεύρι.
Στραγγίζετε σε ένα τουλουπάνι ή λεπτή πετσέτα τα τριμμένα κολοκυθιά να βγάλουν όλα τα υγρά τους και τα προσθέτετε στο μπολ. Ανακατεύετε και βάζετε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα. Έπειτα πλάθετε τους κεφτέδες, τους περνάτε από λίγο αλεύρι και τηγανίζετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί.
Για τη σος γιαουρτιού: Σε ένα μπολάκι ανακατεύετε όλα τα υλικά και σερβίρετε.