Υλικά
4 αγκινάρες
3 κλωναράκια σέλερι
½ φινόκιο
1 ματσάκι ρόκα
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
Χυμός από 2 λεμόνια
100 γραμμ. παρμεζάνα, ολόκληρο κομμάτι
Καρύδια (προαιρετικά)
Προσούτο (προαιρετικά)
Ελαιόλαδο
Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
Φιλέτο Wellington: Το χριστουγεννιάτικο πιάτο που τρώνε σε όλο τον κόσμο
Κόβετε το κοτσάνι, περίπου 5 εκατοστά, από τη βάση της αγκινάρας. Αφαιρείτε τα εξωτερικά φύλλα, μέχρι να φτάσετε στα εσωτερικά που είναι πιο ανοιχτόχρωμα και μαλακά. Με ένα πριονωτό μαχαίρι κόβετε το πάνω μέρος των φύλλων.
Ξεφλουδίζετε το πράσινο μέρος από το κοτσάνι, μέχρι να φτάσετε στο λευκό σημείο. Με ένα κουτάλι καθαρίζετε το κέντρο της αγκινάρας. Κόβετε την καθαρισμένη αγκινάρα στη μέση και μετά σε πολύ λεπτές φέτες.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε μπόλικο νερό και χυμό από το ένα λεμόνι. Ρίχνετε μέσα την αγκινάρα και συνεχίζετε με τις υπόλοιπες.
Κόβετε σε φετούλες το σέλερι και το φινόκιο. Ψιλοκόβετε τον μαϊντανό και τη ρόκα. Τα προσθέτετε όλα στο μπολ και ανακατεύετε. Προσθέτετε φλοίδες παρμεζάνας, ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού αλάτι, πιπέρι, καρύδια, λίγο προσούτο, ανακατεύετε και σερβίρετε.