Υλικά
1 κιλό σπανάκι
1 πράσο ψιλοκομμένο
4 αυγά
8 φύλλα
2 φλιτζ. φέτα
½ κιλό φρέσκα κρεμμυδάκια
½ ματσάκι άνηθος
Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
Καθαρίζετε καλά το σπανάκι, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και το πράσο. Στραγγίζετε και κατόπιν τα ψιλοκόβετε και τα βάζετε όλα μαζί σε ένα μεγάλο μπολ.
Χτυπάτε καλά τα αυγά και τα προσθέτετε στο μπολ. Κατόπιν, προσθέτετε το τυρί, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Απλώνετε ένα φύλλο κρούστας στον πάγκο και το ραντίζετε ελαφρά με λίγο νερό και ελαιόλαδο.
Προσθέτετε τη γέμιση κατά μήκος του φύλλου και τυλίγετε ρολάροντας, στρίβοντας το φύλλο. Ακολουθείτε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα φύλλα, δημιουργώντας «σαλιγκαράκια».
Λαδώνετε καλά ένα ταψί και τοποθετείτε πάνω τα πιτάκια. Τα λαδώνετε ελαφρά και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.