Υλικά
200 γραμμ. λευκή σοκολάτα, σε κομμάτια
¼ φλιτζ. κρέμα γάλακτος με 35 % λιπαρά
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/3 φλιτζ. άγλυκο ινδοκάρυδο, τριμμένο + 33 γρ., για την επικάλυψη
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
20 φουντούκια ψημένα ή ωμά
Διαδικασία
Γεμίζετε μια κατσαρόλα με νερό, περίπου 2 δάχτυλα και τοποθετείτε από πάνω ένα μπολ, που να μην ακουμπάει στο νερό. Βάζετε στο μπολ τη σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος και ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με μια σπάτουλα, μέχρι να λιώσει σχεδόν η σοκολάτα.
Το καλύτερο γλυκό της τελευταίας στιγμής για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Έτοιμο σε 5'
Προσθέτετε το βούτυρο και συνεχίζετε να ανακατεύετε, μέχρι να πάρετε ένα λείο μείγμα. Αφαιρείτε το μπολ από τη φωτιά και προσθέτετε το εκχύλισμα βανίλιας και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Ρίχνετε και το ινδοκάρυδο, ανακατεύετε και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει. Σκεπάζετε το μπολ και το βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες, μέχρι να παγώσει αρκετά ώστε να μπορείτε να το πλάσετε σε μπάλες.
Με ένα κουτάλι του γλυκού παίρνετε κουταλιές από το μείγμα σοκολάτας-ινδοκάρυδου και με τη βοήθεια του κουταλιού δίνετε στρογγυλό σχήμα στις τρούφες. Μπήγετε ελαφρά ένα φουντούκι σε κάθε τρουφάκι.
Ρολάρετε τα τρουφάκια στο ινδοκάρυδο και τα σερβίρετε ή εναλλακτικά τα φυλάσσετε στο ψυγείο.