Υλικά
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι μικρό, ψιλοκομμένο
1 κύβο λαχανικών
¼ φλιτζ. λευκό κρασί ξηρό
2 πατάτες, κομμένες σε μικρά κομμάτια
3 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
1 πράσο, μόνο το άσπρο μέρος, κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 λίτρο νερό
400 γραμμ. φιλέτο σολομού, κομμένο σε κομμάτια
½ ματσάκι άνηθο
250 ml κρέμα γάλακτος
½ κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
Αλάτι, κατά βούληση
Πιπέρι, κατά βούληση
Διαδικασία
Ο Πέτρος Συρίγος φουρνίζει κουραμπιέδες και έχει την καλύτερη συνταγή για τα Χριστούγεννα
Σε μία κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνετε το κρεμμύδι και σοτάρετε για 4-5 περίπου λεπτά, μέχρι να γυαλίσει και να μαλακώσει.
Προσθέτετε τον κύβο λαχανικών και με μία ξύλινη κουτάλα τον διαλύετε σιγά-σιγά στην κατσαρόλα. Προσθέτετε το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Ρίχνετε τις πατάτες, τα καρότα, το πράσο και το νερό, ανακατεύετε και αφήνετε τα λαχανικά να βράσουν. Προσθέτετε το σολομό, τον μισό άνηθο, την κρέμα γάλακτος, το μπαχάρι και όσο αλατοπίπερο επιθυμούμε.
Ανακατεύετε απαλά και μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για 10 περίπου λεπτά. Μοιράζετε τη σούπα σε πιάτα, γαρνίρετε με τον υπόλοιπο άνηθο και σερβίρετε.