Υλικά
1 μέτρια μπαγκέτα
1 μέτρια πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 μέτρια ντομάτα ψιλοκομμένη χωρίς τα σπόρια
½ μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
6-7 ελιές Καλαμών χωρίς τα κουκούτσια
1/3 αγγούρι ψιλοκομμένο
1 ½ κουταλιά της σούπας ρίγανη ξερή
100 γραμμ. θρυμματισμένη φέτα
80ml παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι
3 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση
Διαδικασία
Ο Πέτρος Συρίγος φουρνίζει κουραμπιέδες και έχει την καλύτερη συνταγή για τα Χριστούγεννα
Κόβετε τη μπαγκέτα σε κομμάτια μήκους περίπου 15 εκ.. Θα χρειαστείτε 3 κομμάτια. Στη συνέχεια τα κομμάτια αυτά τα ανοίγετε στη μέση και τα χωρίζετε ξανά, ώστε να φτιάξετε 6 τεμάχια. Τα τοποθετείτε σε ένα ταψί ή μια πλάκα ψησίματος.
Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, και ανακατεύετε. Αφήνετε στην άκρη το μείγμα και συνεχίζετε με το ψωμί: Βάζετε το ταψί με το ψωμί στο γκριλ για 3 λεπτά από τη μία πλευρά και για άλλα 1-2 από την άλλη, ώστε οι φέτες να ροδίσουν.
Τις βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε για 1 λεπτό ώστε να φύγει η υγρασία, και στη συνέχεια τρίβετε με μισή σκελίδα την κάθε φέτα. Προσθέτετε σε κάθε φέτα περίπου 3 κουταλιές από το μείγμα και σερβίρετε.