Υλικά
400 γραμμ. μακαρονάκι
1 χταπόδι (1-1½ κιλό) καθαρισμένο και ζεματισμένο για 5 λεπτά σε βραστό νερό και κομμένο σε μικρά κομμάτια
2 μεγάλα ψιλοκομμένα κρεμμύδια
2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
1 φύλλο δάφνη
1 ποτήρι λευκό κρασί
100 γραμμ. ελαιόλαδο
300 γραμμ. φρέσκες ντομάτες
100 γραμμ. λιαστή ντομάτα
30 γραμμ. σκόνη ντομάτας
Φρέσκος βασιλικός
Αλάτι, πιπέρι
Ψιλοκομμένος μαϊντανός
Διαδικασία
Η τέλεια συνταγή με τη γαλοπούλα που περίσσεψε - Φτιάξτε το νοστιμότερο σουφλέ
Σε μία κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο και το χταπόδι και το τσιγαρίζετε. Αφήνετε να πιει τα υγρά του για περίπου 20 λεπτά και ρίχνετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τη δάφνη, τη φρέσκια ντομάτα και τη λιαστή ντομάτα.
Τσιγαρίζετε για 10-15 λεπτά, προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και σβήνετε με το κρασί. Αφήνετε να εξατμιστεί για 10 λεπτά και το σκεπάζετε με νερό. Βράζετε σε σιγανή φωτιά για μία και παραπάνω ώρα.
Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζετε τα μακαρόνια, σουρώνετε και ρίχνετε λίγο από το νερό μέσα στην κατσαρόλα με το χταπόδι. Ανακατεύετε και σερβίρετε με μπόλικο φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.