Υλικά
2 αυγά
5 αυγά κρόκους
500 ml κρέμα γάλακτος
500 ml γάλα
300 γραμμ. ζάχαρη
1 ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
6 κρουασάν βουτύρου φρέσκα
100 γραμμ. σταφίδες
Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπολ ρίχνετε τα αυγά, τους κρόκους, την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάτε με έναν αυγοδάρτη, μέχρι να διαλυθούν τα αυγά και η ζάχαρη.
Το καλύτερο γλυκό της τελευταίας στιγμής για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Έτοιμο σε 5'
Κόβετε τα κρουασάν στη μέση κατά μήκος και τα γεμίζετε με τις σταφίδες. Ξανακλείνετε τα κρουασάν ώστε οι σταφίδες να μη φαίνονται, για να μην καούν στο ψήσιμο. Σε ένα πυρέξ τοποθετείτε τα κρουασάν και τα περιχύνετε με το μείγμα των αυγών, μέχρι σχεδόν να τα επικαλύψει.
Περιμένετε 10 περίπου λεπτά να σταθεί, μέχρι τα κρουασάν να απορροφήσουν την κρέμα. Σε ένα βαθύ ταψί που να χωράει άνετα το πυρέξ, βάζετε νερό περίπου στα 2 εκ..
Τοποθετείτε μέσα το πυρέξ με προσοχή και το καλύπτετε με αλουμινόχαρτο. Με μία οδοντογλυφίδα ανοίγετε μερικές τρυπούλες στο αλουμινόχαρτο, ώστε να βγαίνει λίγο ο ατμός. Βάζετε στο φούρνο και ψήνετε για 30 λεπτά. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε για άλλα 30 λεπτά.
Βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε λίγο να κρυώσει. Πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε την πουτίγκα είτε ζεστή, είτε σε θερμοκρασία δωματίου.